Årets viktigaste match!

Alla inlägg Skutskär Sport
http://gd.se/sport/bandy/1.6904377-malglada-skutskar-kvalar-mot-allsvenskan

Ikväll så smäller det på Skutskärs IP när kvalet mot allsvenskan står mellan Skutskärs IF och Helenelund. Matchstart är klockan 19:00 men var i god tid för att hitta en bra parkering och plats på läktaren för vi hoppas att medborgarna väljer att stötta sitt anrika lag i säsongens viktigaste match.

Returmötet spelas den 2:a mars klockan 17:00 på Sollentunavallen. Nu kör vi hela vägen fram till Allsvenskan!
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Kolla på Barnkanalen på söndag

Alla inlägg Sport Älvkarleö
http://www.svt.se/barnkanalen/lilla-sportspegeln/

På söndag så ska ni ratta in Barnkanalen på er dosa klockan 19:30 för då kommer Lilla sportspegeln visa sitt reportage om Älvkarleös volleybollhydda. Tidningarna har tidigare uppmärksammat att SVT varit på plats för inspelningen som började med en inbjudan från Iris Rudling via ett klipp på Youtube. Så kolla på programmet nu på söndag men om ni missar det misströsta ej för det kommer ligga kvar på SVT-play. Vi kommer givetvis att vara bänkade!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Livet efter OS

Alla inlägg
Nu har elden slocknat för atleterna i Ryssland och livet går så sakteliga mot det normala igen. Det är alltid en känsla av tomhet i kroppen efter ett olympiskt spel och så känns det även idag.
 
Men nu är det måndag och nu måste vi fokusera på andra saker i vårt samhälle. Hur har egentligen nyhetsflödet sett ut den senaste tiden? Vi dränks nästan av brott och straff i Älvkarleby kommun om vi ska enbart se Arbetarbladets rapporteringar. Något annat måste det väl finnas att skriva om? Vad sägs om att följa upp några aktuella händelser?
 
Hur gick det för familjerna som bodde i Harnäskåkarna? Bor de kvar i kommunen och löste sig livet efter rivningen?
 
Hur går det med saneringen vid Stora Enso efter det massiva läckaget av svavelsyra?
 
Har kommunen vidtagit några åtgärder efter sekretessmissen under kommunfullmäktige där känsliga uppgifter var med i handlingarna?
 
Otroligt många politiker har under mandatperioden lämnat sina uppdrag. Varför och vad gör de nu?
Ingen har kommenterat än bli den första!

Kommunfullmäktige 19/2

Alla inlägg Politik

Kommunfullmäktige 19/2 i Skutskär, kommunhusets sessionssal.

Kvällens betyg: 1 / 5

Med tanke på vilken besvikelse den allmänpolitiska debatten blev så föll kvällen fullständigt platt. Det blev lite puls när Barbro Carlssons medborgarförslag slogs omkull precis innan mållinjen och Folkpartiets motion gick tillbaka på en minoritetsåterremiss. Men i övrigt var det en lam och trist kväll för åhörarna som fortsätter att fylla lokalen till bredden. Ingen av politikerna visade någon glöd för att profilera sig inför valet i höst utan verkade ha tankarna någon annanstans. Kanske hur det gick för Sverige i OS under sammanträdet?


Kvällens tre stjärnor:

Kenneth Holmström (M)
Det var absolut inte en av de skarpaste kvällarna för oppositionsrådet men i brist på annat sticker han ändå ut med goda kunskaper om den ekonomiska sidan av politiken. Ingen slår Kenneth på fingrarna i den grenen och hade han inte haft tekniska svårigheter under debatten kanske anförandet inte blivit lika skakigt.

** Marie Larsson (S)
För första gången klev Marie Larsson fram ur skuggan från Inga-Lil Tegelberg (S) och gjorde det mycket bra. Något som är Maries styrka är att framhäva den socialdemokratiska politiken i sina anföranden. Vi hoppas att det här inte är en engångsföreteelse för att kommunalrådet var frånvarande utan att Marie fortsätter att ta vid i debatten även i fortsättningen! 

*** Hans Wennberg (MP)
Ingen kan tala som Miljöpartiets starke man! Bland blanka blickar och ointresserade politiker gick Hans fram med sin unika retorik och slog ett slag för nysvenskarna och var noga att pointera hur viktig skolan är för att få ett fungerande samhälle. Han gjorde även ett bra arbete för att försvara Folkpartiets motion om fristad för författare.

Kvällens bläckplump

Den tomma stolen! Nu kan man inte styra över att människor kan få förhinder av olika anledningar men förargligt för oppositionen att vara en ledamot kort just den här kvällen där det fanns en öppning för att få genom ett medborgarförslag.

Kvällens varför?

Hur i h-vete kan Arbetarbladet låta sin stol vara tom en sådan här viktig kväll för Älvkarleby kommun? Alla tänkbara bortförklaringar luktar skit för oss för nog hade det gått att hitta någon ersättare om det var så att någon blev sjuk eller hade förhinder. Uselt så det stör sig Arbetarbladet! (Så här skrev vi om förra kommunfullmäktige och den texten får stå kvar för hur i h-vete kan Arberarbladet låta sin stol vara tom!?)

Kvällens avhopp

Lena Holmström (M) försvinner allt mer ur politiken och den här kvällen lämnade hon ifrån sig två uppdrag som istället togs av Roger Petrini (M) och Krister Lindeberg (?)

Kvällens debatt  

Det skulle ju vara enkelt för oss att kunna skriva den allmänpolitiska debatten men den får inte godkänt! Det blev istället lite puls när medborgarförslaget från Barbro Carlsson diskuterades och när Anders Edin (FP) förgäves försökte få svar ifrån Tommy Jakobsson (S) som inte ens lyfte blicken. 

Kvällens fadäs 


Var politikerna så sömniga den här kvällen så de röstade snett vid flera tillfällen eller fanns det en logisk förklaring till detta? Hur som helst ytterst förvirrande för åhörarna som bara kan skåda en politisk förlamning i Älvkarleby kommun.

Kvällens parti

Ingen kan vara vinnare efter en sådan här kväll. Vad tycker egentligen åhörarna efter det här spektaklet? Debatten blev en katastrof och resten av sammanträdet gick på tomgång. Alla är förlorare tyvärr! 

Kvällens fika

Älvboda friskola serverade saftiga kakor och smörgåsar till politikerna och åhörarna.

Sammanfattning 

Vi har egentligen redan slaktat det här sammanträdet tillräckligt. Politikerna gjorde verkligen ingen vidare reklam för sig själva, sitt parti eller för den politiska arenan i Älvkarleby kommun. Vi som hade hoppats på en giftig debatt fick istället kämpa för att hålla emot gäspningarna. Vi kan inte begripa att politikerna inte tar chansen när den ges för en allmän debatt. Det som ändå var positivt för kommunfullmäktige var att åhörarna fortsätter att strömma in till sammanträdet. Nu börjar det bli svårt att röra sig i lokalen och vi kunde se att man fick bära in flera extra stolar för att sittplatserna tog slut. Det är en utveckling vi hoppas på kommer att fortsätta hela vägen fram till valet! Ni ska veta att ni är extremt viktiga som väljare och medborgare i Älvkarleby kommun. Tillsammans har vi ett stort ansvar för att välja rätt företrädare för de kommande fyra åren som ska styra kommunen till nya nivåer. Nu när vi nått botten så kan det bara bli bättre i fortsättningen. Nästa sammanträde är i april så det finns massor av tid för politikerna att slipa på formen!

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Den allmänpolitiska debatten 19/2

Alla inlägg Politik

Den allmänpolitiska debatten 19/2

Som vi hade längtat efter att se våra folkvalda politiker gå upp i en allmänpolitisk debatt inför valet i höst. Vi hade stora förväntningar på de inledande anförandena där de skulle lägga fram giftiga infallsvinklar för partiets politik samt försöka slå in starka poäng på motståndaren. Vi hoppades även att de var lyhörda för vad sina antagonister sade i talarstolen för att direkt kunna lägga in kraftfulla repliker.

Så vad av det här fick vi? Ja egentligen ingenting alls! Det var nog en av de vattnigaste och tråkigaste debatter jag skådat i mitt liv. Var syftet med debatten att tävla om vem som kunde bli mest transparant utan att helt försvinna ut i tomma intet? Det kändes som man hade förflyttat sig tillbaka till mellanstadiet för att se ens klasskompisar hålla gäspande anföranden om något de knappt orkat gräva fram några refererenser. Det var mycket trist att skåda den fega tonen mellan politikerna som gjorde sitt yttersta för att inte sticka ut någonting alls. Inte ens Sverigedemokraterna gjorde sig besväret att fälla ut hakan för att vinna några politiska poäng. Men mer om hur partierna skötte sig längre ner i inlägget.

Om vi ändå ska försöka krama ur russinet någon druvsaft så kunde vi se en tydlig spricka i oppositionen när Kommunens Väl starkt kritiserade alliansens politik på riks. Så egentligen spelade de på samma instrument den här kvällen som Socialdemokraterna och Västerpartiet men återfinns ändå på den andra sidan hos oppositionen. Lite spretigt för den ovane kan tänkas!

Nu så ska vi försöka gå genom hur det gick för partierna, vilka som tog sig orken att gå upp i talarstolen och vad de egentligen sade under sitt anförande. Vi tar dem i den turordningen som rådde under sammanträdet.

Moderaterna Kenneth Holmström och Bo Janzon var båda upp i talarstolen men det var oppositionsrådet som höll i det första anförandet. Där påvisade han hur bra alliansen hade skött Sveriges ekonomi och att Älvkarleby kommun borde klara sig mycket bättre med de resurser som kommunen har. Kenneth var en av få politiker som tvingade sig upp flertalet gånger i talarstolen med diverse replikskiftningar där kraftmätningen var att påvisa varandras övertydliga politiska skillnader. Men tyvärr fick inte Kenneth till det i sitt anförande den här gången och dessutom hade han tekniken emot sig där hans bilder aldrig kom fram via projektorn som hade givit upp inför kvällen.

Vänsterpartiet Sigrid Bergström gick upp och berättade att vi behöver satsa mer på skola och förskola. Mycket mer än så blev det inte från Sigrid den här gången förutom att hon ställde en fråga om en motion som partiet själv skrivit till majoriteten vilket Kenneth Holmström (M) nappade direkt på och påvisade att de faktiskt sitter under samma tak.

Socialdemokraterna Marie Larsson, Tommy Jakobsson och Anett Aulin försvarade den röda majoriteten den här kvällen. I kommunalrådet Inga-Lil Tegelbergs frånvaro fick Marie Larsson chansen att stå längst fram i ledet och dra den röda släden. Den allmänpolitiska debatten är något som passar Marie väldigt bra fast det hade inte skadat med att lägga in lite mer kraft på att komma in på intressanta detaljer. Att smeka politiken på ytan är knappast intressant i något som ska formas till en debatt. Vid flera tillfällen påvisade hon sitt missnöje över alliansens sätt att styra Sverige och påvisade även de politiska skillnaderna flera gånger.

Kommunens Väl Bengt Ahlquist och Torbjörn Löfgren valde båda att göra anföranden under kvällen men Bengt var den som inledde debatten för kommunens tredje största parti. Som vanligt har Bengt mycket att säga så anförandet delas upp i flera etapper men något nytt kunde vi inte skåda förrän han gick till attack mot näthatet och slängde även ur sig några fräcka svordomar över det. Det kryddade lite grann men skapade ingen debatt. Torbjörn Löfgren gick däremot till attack mot alliansens politik och hävdade att människors misär beror på dem. Det finns, som vi pratat om tidigare, en tydlig spricka mellan oppositionspartierna vilket inte är en bra grund att stå på inför valet.

Folkpartiet Anders Edin tog upp sedvanligt några av partiets aktuella motioner och pratade lite extra om dem för församlingen. Även Edin lyckades inte så värst bra med att väcka liv i debatten den här kvällen. Anförandet var inom ramen av det vi hört tidigare och ingen direkt kritik heller kunde höras mot majoriteten.

Centerpartiet Clarrie Leim lade fram vad partiet ville utöka, förbättra och införa i Älvkarleby kommun. Men inte heller hon ville ta tag i debatten och det blev ett rakt anförande och sedan inte så värst mycket mer ifrån Centerpartiet den här kvällen.

Sverigedemokraterna Kenneth Holmgren och Gun-Britt Holmgren måste ha läst bloggens hårda kritik mot deras beteende under tidigare kommunfullmäktige. Så här lugna och försiktiga har Sverigedemokraterna aldrig varit när de fått fritt spelrum i talarstolen. De nämnde inte invandringen en enda gång under hela kvällen utan lade fokus på brotten i vår kommun och hur de äldre situation kommer se ut inför framtiden. Om det var för att de tidigare talarna smittade av sig av sin tama form eller om det var ett strategiskt drag vette gudarna men snällt blev det ikväll!

Miljöpartiet Efter att hela klassen nervöst hackat fram sina bleka anföranden gick den enda personen med en egen retorik upp och visade hur man ska lägga fram ett anförande. Hans Wennberg fortsätter att imponera med sitt lugn, sin kunskap och skärpa. Något direkt nytt kom inte heller ifrån Miljöpartiet som lade fram ett enda fokus, skolan! Med en bristande skola får vi ett bristande samhälle och att allting hänger ihop. Den enda som drog till sig en reaktion från åhörarnas sida som nästan hade givit upp den här debatten.

Ja för att summera det här så är vi grymt besvikna på den ytterst tama debatten. Ingen vågade ens försöka rycka den andra i skägget eller vifta med fingret. Vi kunde inte heller se några tydliga skillnader mellan partierna. Vad ska de göra för oss lokalt? Finns det några visioner alls hos våra partier? Det kan väl ändå inte vara så att alla känner att det redan är klart hur resultatet kommer bli i höst för att medborgaren slentrianröstar som de gjort i 100 år? Nej skärpning till alla politiker som kan tänkas kandidera till kommande kommunalval. Det är valår i år för tusan, det är dags att vakna! Om det är så här det ska vara i fortsättningen får nog ordförande dela ut en varsin Tramadol för att inte debatten blir hälsofarlig för den som är åhörare. Nej upp till kamp nu politikern!

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Stolpe ut för Barbro Carlsson

Alla inlägg Politik Älvkarleby
http://www.alvkarleby.se/kommun/kf%20kallelse%20140219%20till%20hemsidan_id3813.pdf

För er som följt med i svängarna vet turerna kring området Sand där kommunen planerar att bygga villor medan medborgarna har försökt med alla medel att hindra bygget för att bevara miljön som den är i dagsläget. En av de mest framträdande personerna i kampen för att bevara Sand är Barbro Carlsson som lämnade in ett medborgarförslag för att på något sätt påverka politikerna i majoriteten. Samhällsbyggnadsnämnden föreslog att kommunfullmäktige skulle avslå medborgarförslaget men under gårdagens sammanträde möttes majoriteten av ett starkt motstånd från hela oppositionen.

När debatten hade mynnat ut så väntade en votering där oppositionen yrkade på bifall medan majoriteten inte tycktes känna sig övertygad utan ville fortfarande avslå. Döm av vår förvåning så avstod två politiker från majoriteten från voteringen vilket hade inneburit att oppositionen fått genom medborgarförslaget. Men, nu kommer men, Kommunens Väl hade sjukstuga i partiet och var tvungen att lämna en av sina stolar tom under sammanträdet. Så istället för att det blev 15-14 så slutade voteringen 14-14 och vid lika i en votering är det kommunfullmäktiges ordförande som har avgörandet. Då var medborgarförslaget avslaget, skrotat och glömt. Så nära men ändå inte för Barbro Carlssons medborgarförslag. Stolpe ut av värsta slaget!
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Känn ingen press!

Alla inlägg
Nej det kan ni minsann inte göra kära politiker i Älvkarleby kommun för under de två senaste fullmäktige så har pressen valt att stanna hemma. Under förra kommunfullmäktige så var argumentet att de tyckte de hade skrivit tillräckligt om sammanträdet och att det enbart var en enda fråga så då kändes det onödigt att vara på plats.
 
Vad argumentet är den här gången skiter vi blankt i för nu har vi tröttnat på Arbetarbladets totala nonchalans mot sina läsare här i kommunen. Det är så genomruttet uselt att inte bevaka politiken när det är två val i år. Vi hamnar i andra hand, i baksätet, glöms bort på perrongen fullständigt av en tidning som faktiskt har kontoret kvar i Skutskär. Om det nu uppstår frånvaro från ordinarie journalist måste det finnas tillräckligt många intresserade som kan sätta sig på stolen istället och göra ett bra arbete. Arbetarbladet är det enda stället för medborgaren om den vill läsa vad som sker inom politiken om man nu inte hade möjligheten att vara fysiskt på plats.

Skärpning Arbetarbladet för era läsare kräver mycket mer än så här av den enda tidningen som fortfarande påstår sig bevaka Älvkarleby kommun. Det vi upplevt nu de senaste veckorna duger inte!
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Dags att vakna?

Alla inlägg

Nu har vi kommit hem från kommunfullmäktige och vi försöker summera kvällen i huvudet. Det finns en hel del att sortera ut innan vi får ner till en text men vi förväntar oss att den ska vara klar under morgondagen. Vi kommer dela upp den i tre delar den här gången där debatten, mötet och ett ärende kommer att få ett lite extra uppmärksamhet av oss. Men det som lockar nu är mest bara sömn och återhämtning så återkommer vi med full kraft i morgon!

Ingen har kommenterat än bli den första!

KF 18.00

Alla inlägg
Kommunfullmäktige ikväll börjar 18.00 och ingenting annat. Vi hade av gammal vana skrivit en senare tid men jag hoppas ingen tänkte på det. Så vi ses 18.00 i kommunhusets sessionssal i Skutskär.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Vi ses väl ikväll?

Alla inlägg Politik
Ikväll klockan 18.30 har ni chansen att besöka kommunfullmäktige igen. Valåret som kommer var fjärde år krockar tillfälligt med något annat som också bara kommer den fjärde. Men om ni släpper sportkepsen en stund så kommer nu ikväll för att skåda årets första debatt mellan våra lokala politiker! 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Nu är handlingarna tillgängliga

Alla inlägg Politik
http://www.alvkarleby.se/kommun/kallelser.asp
 
Se där medborgarna är också välkommen på kommunfullmäktige den 19:e där vi kommer titta lite extra på den allmänpolitiska debatten. Vi förväntar oss att de folkvalda har slipat formen likt skidlandslaget för att leverera sitt partis politik inför valet i höst. Nu förväntar vi oss att ni medborgare besöker fullmäktige för ett stort ansvar ligger ändå på väljaren för hur Älvkarleby kommun ska formas de kommande fyra åren.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Har dårarna rymt?

Alla inlägg
 
Det är en sorglig syn att surfa in på Arbetarbladets spalt för Älvkarleby kommun. Stölder, dårar och gängslagsmål? Vad är det som händer i kommunen just nu? Det måste finnas andra saker att rapportera om än bara bedrövelser. Men tyvärr så ekar snacket på byn mycket högre när någon viftar med en yxa på Coop än att till exempel E-nätets gala där våra eldsjälar prisades för dina insatser under 2013. Så då kommer prioriteringen att förbli så här hos våra journalister. 
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Var är handlingarna?

Alla inlägg Politik
http://www.alvkarleby.se/kommun/kallelser.asp

På länken ovan så brukar vi finna kommunfullmäktiges handlingar ungefär en vecka före sammanträdet. Den 19:e februari är det dags igen men på kommunens hemsida väljer man att inte publicera handlingarna för medborgarna. Trist att Älvkarleby kommun inte sköter sin service till oss åhörare och inte har den minsta tanke på att det är valår. Intresset har succesivt ökat under det senaste året och vi har förhoppningarna att det kommer slå alla rekord fram till valet. Så det är dags att ta av sig nattmössan Älvkarleby kommun och komma in i verkligheten. Medborgarna måste kunna ta del av handlingarna inför ett sammanträde med helst en veckas marginal.

Genomusel service Älvkarleby kommun!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Sortlovsaktiviteter

Alla inlägg Sport
http://www.alvkarleby.se/start/sportlov2014_id3807.pdf

Snart stundar sportlovet för våra unga i Älvkarleby kommun och då ska man allra helst klippa av nätverkskabeln för att aktivera sig på alla möjliga sätt. Mellan lördag 22:a februari till söndag 2:a mars erbjuder våra lokala föreningar massor av intressanta evenemang där barnen får prova på nya sporter, umgås och aktivera sig. Ni som är föräldrar skall ta er i kragen och ta till er den här foldern för här finns enorma möjligheter för att era barn kan finna något nytt att sysselsätta sig med.

Om vi ska finna någon kritik mot det här är att det om möjligt är för mycket av det goda. Vi ser när vi bläddrar genom aktiviteterna att det är disco den 28:e på två platser samtidigt i kommunen. Det är inte så smart att konkurrera ut varandra när det finns ett begränsat antal barn som kommer ta till sig det här. Nåja vi ser ändå att det är många av våra föreningar som är duktiga på att lägga sitt fokus på de yngre. Det är kanon!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Lilla Sportspegeln på plats!

Alla inlägg Sport Älvkarleö
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6831689-lilla-sportspegeln-pa-besok-i-ladan
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6821347-attaariga-iris-lockade-hit-lilla-sportspegeln
http://gd.se/nyheter/alvkarleby/1.6830779-beachvolleyplan-byggdes-i-lada-och-lockade-tv

Lilla Sportspegeln har varit i Älvkarleö för att spela volleyboll i den nya ladan. Det var Iris Rudling som skickade in en video via Youtube där hon presenterade platsen, sporten och vilka de var. Nu har SVT varit på plats och gjort ett reportage med barnen som lirar beachvolleyboll fast vintern fortfarande ligger och lurar. Den 2:a mars ska ni vara uppmärksamma för då sänds programmet där de besöker Älvkarleö. Det sänds på Barnkanalen och kommer även att finnas på SVT-play.
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Vart tog inspirationen vägen?

Alla inlägg
Ja de här senaste dagarna har inspirationen hamnat på minussidan av hjärnan och ingenting vettigt sker med bloggen just nu. Vi ligger efter med månadens politiker, en sammanställning av företagandet 2013 och några andra inlägg som borde varit klara vid det här laget. Men det står stilla i huvudet och då kallnar även tangentbordet tyvärr. Men vi ska försöka krypa oss ur krisen med att tvinga oss skriva något nytt. Vi har en idé att presentera ännu en lokal profil men vi har lite svårt att välja vilken av alla underbara människor vi ska ta den här gången.

Det finns ändå en hel del att se fram emot. Under nästa vecka så blir det kommunfullmäktige igen och då kommer det bjudas på allmänpolitisk debatt. Vi får se om våra folkvalda fortsätter att leverera även den här gången som de gjorde under senaste sammanträdet.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Halva priset för kommunens pendlarare

Alla inlägg
http://arbetarbladet.se/nyheter/tierp/1.6804895-halva-priset-for-langpendling-till-uppsala

Den 1:a april kommer priserna för månadskorten mellan Tierp - Uppsala och Gävle - Uppsala att sänkas rejält. Närmare halva priset faktiskt vilket är en mycket glädjande nyhet för alla er som låter bilen stå i garaget och åker kollektivt istället. Men alla blev inte vinnare efter det här för när landstingsfullmäktige klubbade genom förslaget blev det dyrare för de som åker buss i Uppsala. Där hade en protestlista med 6000 namn lämnats in. Det blir sällan så att man kan glädja alla. För vår del i Älvkarleby kommun är det här enbart positivt och nu ligger ansvaret på er medborgare att ni väljer att ta tåget nästa gång ni ska ut och resa!
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Vägen till nätet

Alla inlägg Skutskär
http://www.alvkarleby.se/evenemang/evenemang_detalj.asp?kalenderid=1602

Tycker du att den digitala världen fortfarande är alldeles för snårig och utvecklingens hastighet inte går att följa efter? Den 17:e februari kan du besöka Skutskärs bibliotek för att få tips och råd om e-böcker, surfplattor och Facebook. Så här står det på kommunens hemsida;

Biblioteket Visar vägen till nätet
Behöver du tips och råd om e-böcker, surfplattor och Facebook eller om hur man söker information, läser nyheter, skapar ett e-postkonto och hittar adresser och telefonnummer på nätet?  

Vi erbjuder dropin måndag 17 feb kl. 15-19. Övriga drop-in: måndag 3 mars, 17 mars, 31 mars och 14 april.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Taktil stimulering

Alla inlägg Skutskär
http://www.alvkarleby.se/evenemang/evenemang_detalj.asp?kalenderid=1597

Den 12:e februari klockan 18:30 på Skutskär bibliotek så kommer Rose-Marie Strand att berätta om taktil stimulering och hur viktig beröring är i alla livets skeden. Så här står det på kommunens hemsida;

Om vikten av beröring och hur vi går vidare efter livets små och stora förluster.
Vad är sorg? Hur bemöter vi den? Läker tiden alla sår?
Rose-Marie Strand berättar om taktil stimulering—den ”snälla” massagen  som passar alla, även den som har värk.

Onsdag 12 februari 18.30, Biblioteket i Skutskär
Ingen har kommenterat än bli den första!

Bra jobbat polisen!

Alla inlägg Skutskär
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6801221-kvinna-anhallen-for-yxranet-mot-coop

Vi lär passa på att hylla polisen som lyckats gripa en misstänkt för yxrånet mot Coop i Skutskär. Det kändes från början som om det var en omöjlighet att få tag på de här dårarna men polisen lär tagit det här på största allvar med tanke på hur det ser ut i Gävle just nu. Vi får hoppas att personalen får det stöd de behöver för att komma tillbaka till verkligen och det här kanske kan vara en liten tröst att någon faktiskt åker dit!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Jungfruholmens frisörsalong

Alla inlägg Skutskär
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6804049-tvaaring-fick-haret-klippt-pa-forskolan

Det kan kännas som en dråplig sak att skriva om när barnen klipper varandras hår på förskolan men visst går det att ifrågasätta var personalen var någonstans medan det här pågick. Det handlar om tre flickor som kände att de skulle ta leken ett steg vidare och ge varandra nya frisyrer. Om vi chansar med tidsräkningen bör det ta ett antal minuter innan de hunnit klippa alla tre så nog borde en personal hunnit sticka in huvudet minst en gång under klippningen.
 
Det är en uppenbar brist hos personalen som inte är närvarandra kring barnen och nu väljer föräldrarna att anmäla det här vidare till barn och elevombudet. Fokus ska inte ligga på vad barnen faktiskt gjorde för det är tämligen oskyldigt även om en sax kan vara vass ibland. Det primära är att personalen var frånvarande under så lång tid under händelsen. Vi får se vad det blir av det här i fortsättningen!
Ingen har kommenterat än bli den första!

E-nätets gala i AB

Alla inlägg
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6799344-kreativitet-prisades

En liten notis blev det efter E-nätets gala där flera företagare, eldsjälar och även vi på bloggen prisades för sina insatser under 2013. Tyvärr skulle artikeln kunna vara mycket längre och mer utförlig för flera pristagare nämns inte ens i texten. Vi kan istället bjuda på motiveringen till hedersutmärkelsen vi fick!

Motivering: Med flera hundra följare dagligen har bloggen Vad sker Älvkarleby? växt till en del av Älvkarleby kommun. Att både vara en retande nagel i ögat på politiken och ett informerande organ om vad som faktiskt sker i vår kommun. Dagsfärsk information varvas med analyser och granskningar av det som berör oss alla. Ett imponerande arbete för att väcka liv i möjligheternas kommun.

 
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Årets anonyme kämpe

Alla inlägg
Det lär ändå vara en titel och utmärkelse att vara stolt över det! I helgen så hade E-nätet sin årliga gala där företagare, entreprenörer, eldsjälar och andra kämpar prisas för sina insatser under det gångna året. Det finns ännu ingen uppdatering om vilka som vann under de olika kategorierna på deras hemsida men det kanske kommer under veckan här som kommer. Det finns enligt uppgifter information om detta på deras Facebooksida men där är vi tyvärr inte välkommen.

Vi tackar så ljuvligt för utmärkelsen, uppmärksamheten och modet att prisa oss på bloggen för vad vi gjort under 2013. Det får oss att orka kämpa ända fram till kommunalvalet i september där vi har vår slutdestination med bloggen Vad sker Älvkarleby?

Ingen har kommenterat än bli den första!

Vi bygger en bro

Alla inlägg
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6793849-gront-ljus-for-bro-vid-harnasviken

Mark och miljödomstolen har givit klartecken till Trafikverket att bygga bron som kommer gå över Trösken vid Harnäsviken utanför Skutskär. Brobygget är en del av det dubbelspår som kommer gå mellan Skutskär och Furuvik. Enligt artikeln kommer hela projektet att gå på svindlande 670 miljoner kronor innan det är klart. Svettig summa minsann!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Turisthotellet säljs

Alla inlägg Älvkarleby
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6787840-de-saljer-hotellet

Efter 13 år så väljer nu paret Hansson att sälja Turisthotellet i Älvkarleby. Men verksamheten kommer ändå att stanna kvar inom den närmaste kretsen för den som kommer fungera som chef på hotellet är ingift i släkten. Enligt Hans Hansson är det ett kapitalstarkt fastighetsbolag som köpt upp Turisten och det kanske kan ge stället ett litet visuellt lyft och nya idéer är alltid nyttigt för en verksamhet! Så önskar vi lycka till för paret Hansson samt de nya ägarna. Vi väntar spänt på boken om hotellet!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Vega på Youtube

Alla inlägg
http://www.youtube.com/watch?v=HYfKl1DfAfk

Det är inte lätt att följa en Youtubekanal om det inte finns ett enda spår av information att det har kommit ett nytt klipp. Det här är något som webbstrategen måste gripa tag i omgående eftersom vi ska inte kännas oss tvingade att tillämpa den digitala strategin bara för att utan se vad för möjligheter den ger oss.

Här kommer några frågor som ni bör ställa er;
Hur får vi ut information? Vad för information vill vi få ut? Hur ska informationen se ut?

Nu har det laddats upp fyra olika klipp på Älvkarleby kommuns Youtubekanal och tyvärr känns det underkänt än så länge. Om det inte stod just Älvkarleby kommun som användarnamn skulle det kunna vara vilken som helst med en mobilkamera som skickat upp ett klipp. Det måste till en grafisk profil som ser professionell ut och som får oss direkt att förknippa klippet med kommunen. Dessutom måste det finnas någon form av redigerare för jag tvivlar på att medborgaren är så värst intresserade av skakiga webbkameror eller mobilfilmer i smalaste upplösningen.

Att presentera de olika verksamheterna via Youtube är en mycket god idé men det måste ske med en gemensam vilja och kunskap om den digitala världen. Annars hamnar det under en amatörmässig nivå som inte kommer locka till sig några ovationer.

Men som sagt, Vega presenteras av Neda Moore i klippet och vi får en snabb genomgång vad det finns för olika boenden. Intressant men vi fick tyvärr annat att tänka på efter vi såg det här!
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Webbvy Älvkarleby

Alla inlägg
http://webbvyalvkarleby.wordpress.com/

Vi skrev tidigare om att Älvkarleby kommun äntligen har fått webbstrateg som kommer få det ärofyllda uppdraget att sätta kommunen på tåget för att komma ikapp tiden. Snart kan vi sprätta upp sömmarna för den gräsliga hemsidan alvkarleby.se och hoppas på en modern, snygg och informativ webbplats. Det ska vara ett forum för både kommunanställda samt medborgare som bor eller besöker kommunen. Alla ska kunna ta del av vad som finns på hemsidan och det ska vara barnsligt enkelt att finna den information man söker.

Nu finns det en blogg till att följa medborgare! En konkurrent minsann! Nej så illa ska vi inte se på det utan det är just vår egna webbstrategs egna blogg där det redan finns massor att ta del av. Vi får provsmaka på hennes vision, tankar och idéer till ett modernare Älvkarleby kommun.

När det kommer nya intressanta inlägg på den här bloggen kommer vi att uppmärksamma det. Det kommer även finnas en länk på vår blogg direkt till den här så ni enkelt kan klicka er vidare om ni så vill.

Tidigare inlägg i bloggen:
http://vadsker.se/2014/january/vi-kommer-ikapp-framtiden.html
Ingen har kommenterat än bli den första!