Kommunen med humor

Alla inlägg Skutskär
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6787668-kommunen-tog-bort-klottret-i-gangtunneln

Bevisligen finns det personer på kommunhuset med god humor för om vi läser den första artikeln om klottret i gångtunneln i Skutskär så försäkrar sig Bert-Ola Dahlgren att problemet är åtgärdat. Klottret med hakkors, könsdelar och kränkande text skall vara borttaget. Vi avslutade vårt inlägg i bloggen med att hylla Arbetarbladet för sin insats och vi tänkte även ge en eloge till tekniska på kommunen. Det var väl en jäkla tur att vi inte gjorde det för fåntrattarna som påstod sig vara klar med saneringen måste ha grava fel på synen. Det är tur att Erik Jerdén på Arbetarbladet var så vaken att han besökte platsen åter för att se resultatet. Nu för andra gången försäkrar Bert-Ola Dahlgren att det skall åtgärdas så vi får väl se om det blir några fler uppföljare på den här historien.

Tidigare inlägg i bloggen:
http://vadsker.se/2014/january/allt-detta-klotter.html

Ingen har kommenterat än bli den första!

Paret Hildegren tar över Rullsand

Alla inlägg Rullsand
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6782872-makarna-tar-over-rullsand

Två mycket välbekanta ansikten på Rullsands camping tar över driften med sitt nystartade bolag llsands Havsbad & Camping AB. Båda två har arbetat där tidigare och några större förändringar blir det inte för den som är besökare. Vi önskar lycka till och hoppas att sommaren blir minst lika fin som 2013 blev!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Vi kommer ikapp framtiden!

Alla inlägg
http://gd.se/nyheter/alvkarleby/1.6786104-hon-blir-alvkarlebys-forsta-webbstrateg

Älvkarleby kommun har ÄNTLIGEN fått en webbstrateg anställd och hennes första uppdrag blir att modernisera kommunens hemsida. Det var på tiden att någon tar tag i den horribla hemsidan och gör den informativ, enkel, modern och tillgänglig för alla tänkbara medborgare. Så vi säger kämpa på Catharina Östlund!
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Vänsterpartiet på biblioteket

Alla inlägg Politik Skutskär
http://www.alvkarleby.se/evenemang/evenemang_detalj.asp?kalenderid=1600

OBS! Nytt datum!
Den 17:e mars klockan 18:00 kommer Ulla Andersson från Vänsterpartiet att besöka Skutskärs bibliotek för att prata om partiets politik. Det kan bli ett mycket intressant möte för er medborgare när en av landets mest framträdande riksdagsledamöter besöker kommunen.

Kika lite även på hennes profil på riksdagens hemsida;
http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Hitta-ledamot/Ledamoter/Andersson-Ulla-0628190530410/
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Fiskecampen i Älvkarleby

Alla inlägg Älvkarleby
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6757138-tvist-bakom-fiskecampens-konkurs

http://gd.se/nyheter/alvkarleby/1.6778821-kommunen-driver-campingen

http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6779745-kommunen-tar-over-campingen

Som ni redan vet så lade Älvkarleby kommun ut fiskecampen i Älvkarleby för försäljning. De fick en intressent som gick hela vägen fram till kontraktet och sedan fallerade det fullständigt. Det finns olika versioner varför den här norrmannen valde att backa men det gjorde att komunnen stod kvar med sin camping.

Nu har beslutet landat på att kommunen själva driver campen vidare och då anställer vi även ny personal. Det är bra om vi tittar på turistnäringen för kommunen att campen inte står tom men hur kommer det att finansieras? Fanns det här verkligen med i de nya budgetramarna som de förtroendevalda tog under senaste kommunfullmäktige? Det skulle vara mycket intressant att se en hållbar kalkyl på det här och dessutom jämföra det med hur det hade sett ut med att sälja campen för nästan 6 miljoner kronor. Kan det finnas någon annan verksamhet som vi måste stryka på foten nu när det här beslutades?
Ingen har kommenterat än bli den första!

Allt detta klotter

Alla inlägg Skutskär

http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6780324-penisar-och-hakkors-pa-skolvagen

Erik Jerdén på Arbetarbladet har uppmärksammat den gångtunnel som finns i centrala Skutskär och det klotter som pryder väggarna. Det är bland annat grovt kränkande texter om diverse personer som bor i kommunen samt ett hakkors. Bert-Ola Dahlgren som är kommunens nya samhällsbyggnadschef får besvara frågorna varför kommunen inte agerat mot klottret. Svaret vi får är att han inte visste om det och ingen annan heller har uppmärksammat förstörelsen. Ett ärligt svar men ändå lite beklagligt att ingen valt att reagera. Bert-Ola kan vi inte klandra så värst mycket som är en ny chef på orten men de övriga på kommunhuset har väl också ett intresse av att det ska vara snyggt runt om på orterna?

Tack vare Arbetarbladets insats har nu tekniska avdelningen på kommunen varit där och slipat bort klottret. Nu får vi hoppas att ni kikar i era ungdomars väskor så att det inte blir mer klotter av liknande karaktär.

Ingen har kommenterat än bli den första!

Vad sker? Inte mycket!

Alla inlägg
Det är som lite stiltje över nyhetsflödet för Älvkarleby kommun. Det finns inte heller så mycket att prata om i övrigt så då lider bloggen lite för inläggen minskar drastiskt. Men istället för att surt dra täcket över huvudet så gnuggar vi geniknölarna lite hårdare för att finna något intressant att skriva om. 
 
Vi har fått en hel del tips från er medborgare vilket alltid är välkommet för utan er insats skulle det inte gå att få fram lika mycket av intresse. Det som ligger i vårt fat just nu är statistik från Företagsklimat som måste sammanställas först samt att utnämna månadens politiker för första gången i år. Det finns lite att se fram emot medborgare!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Lexbase

Alla inlägg
Flashbacks forum har förvandlats till en sökmotor där alla dömda personer i Sverige finns listade med domar och allt. Ingen kan väl ha missat det extrema nyhetsflödet kring hemsidans uppkomst. Sidan gömmer sig bakom PUL och gör det egentligen bara lite enklare för medborgaren att få tag i handlingar som även tidigare varit offentliga. Men vad är egentligen syftet med den här sidan och vad kan det generera för samhället?

Det här är om något ett missbruk av demokratin om vi nu ska citera en känd socialdemokrat från kommunen. Att öka osäkerheten i ett redan kallt och darrigt samhälle känns inte riktigt som något nyttigt för någon. Vem kommer vinna något på det här? Risken är stor att vi kommer döma varandra i förväg när vi bläddrat genom de människor som finns uppradade på sidan. Det känns som ett farligt spel som vi kommer att drabbas hårt av om sidan får fortsätta att finnas kvar. Rent juridiskt kan ingen direkt stoppa den men när stängde vi av det sunda förnuftet?
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Kom och andas

Alla inlägg Skutskär

http://www.alvkarleby.se/evenemang/evenemang_detalj.asp?kalenderid=1596

Den 29:e januari klockan 18:30 kan ni besöka Skutskärs bibliotek och få en kurs hur man andas på rätt sätt. Så här står det på kommunens hemsida; "Andningsinstruktör Ulrika Rehnberg ger en introduktion till Medveten Andning och ger dig ökad kunskap, inspiration och medvetenhet om andningens betydelse för din hälsa och ditt välbefinnande!"

Så ta ett djupt andetag och besök den här introduktionen!

Ingen har kommenterat än bli den första!

Vi är nominerade!

Alla inlägg
 
Ja vad säger man medborgare? Vilken ära att bli uppmärksammad på E-nätets gala den 1:a februari. Vi är stolta och rörda över att någon tycks beundra vårt arbete med bloggen. 
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Följ Local heroesgalan live

Alla inlägg
http://arbetarbladet.se/
 
På Arbetarbladet går det att följa Local heroes-galan live via deras länk. Galan är av högsta intresse där Holmarna finns bland de nominerade. Vi ordnar länken ovan när den fungerar på hemsidan. 
Ingen har kommenterat än bli den första!

E-nätets galamiddag

Alla inlägg
http://enatet.weebly.com/

Klicka dig in på länken här ovan och anmäl dig till årets galamiddag som arrangeras av E-nätet i Älvkarleby. Det går fortfarande bra att nominera eldsjälar, entreprenörer, samhällsarbetare, föreningshjältar eller varför inte engagerade politiker? Dock så lär ni skynda er med nomineringarna för den 25:e är sista dagen för det så surfa iväg med er nu på deras hemsida och anmäl, nominera och tipsa!
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Den vingklippta artikeln

Alla inlägg Politik
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6756791-s-v-s-forslag-gick-igenom

Arbetarbladet valde att stanna hemma igår istället för att gå på ett av kommunens viktigaste möten för framtiden. Under gårdagskvällens extra kommunfullmäktige sattes de nya budgetramarna för 2014 vilket kommer ge förvaltningarna flera miljoner till att arbeta med. Det kan vara vändpunkten för flera områden där vi år efter år kunnat beskåda negativa resultat och siffror. Men det var tydligen inte viktigt nog att delta på för tidningen som faktiskt har ett kontor kvar i Skutskär. Lite mer än så här kan vi kräva under valåret 2014 om intresset någon gång ska öka för politiken i Älvkarleby kommun. Om medborgaren inte visste om sammanträdet kommer den inte heller att begripa innebörden när den läser den vingklippta versionen som finns på Arbetarbladet idag.

I artikeln får Inga-Lil Tegelberg (S) och Kenneth Holmström (M) enas om att de två extra insatta sammanträdena var onödiga men har olika förklaringar varför de ansåg det onödigt. Mycket mer än så får vi inte reda på som vi tidigare inte visste. Den debatten som rådde ordas det ingenting om vilket är trist för den som missade mötet.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Kommunfullmäktige 23/1

Alla inlägg Politik

Kommunfullmäktige 23/1 i Skutskär, kommunhusets sessionssal.


Kvällens betyg: 4 / 5

Vad hade vi kunnat förvänta oss av ett extra kommunfullmäktige med en enda fråga på dagordningen? Ja inte hade vi kunnat tänka oss att lokalen skulle fyllas till bredden med nyfikna åhörare som ville beskåda debatten mellan oppositionen och majoriteten. Vi hade inte heller kunnat förvänta oss en sådan skarp debatt från båda lägren där flera av politikerna hade spetsat till tungan lite extra. Vad som berodde på gårdagens intresse för kommunfullmäktige är svårt att svara på, det kan vara för att det är valår men även för att det här hade växt till ett spektakel. Men ett som var säkert igår var att det rustas redan nu inför vad som komma skall. Det politiska spelet är redan igång och om det här är startskottet hur kommer det då se ut innan upploppet?

Kvällens tre stjärnor:
Hans Wennberg (MP)
Var upp en enda gång i talarstolen under kvällen men ibland kan det vara nog för att ge ett gott intryck. Med sin lugna retorik förklarade Hans Wennberg sin och partiets syn på majoritetens utnyttjande av sin position. Det pratades under kvällen om demokrati och ingen kan sätta orden på rätt plats som Wennberg men med en risk att flera av åhörarna inte hänger med i hans vokabulär. Det svar han fick ifrån Inga-Lil Tegelberg (S) var ett tydligt exempel att det som sades inte riktigt gick hem. Ändå så pratar Miljöpartiet om en mycket viktig fråga som vi bör syna än mer i Älvkarleby kommun. 

** Inga-Lil Tegelberg (S)
Aldrig tidigare under den här mandatperioden har vi kunnat höra ett sådant skarpt kommunalråd. Det svingades hårt, kraftfullt och träffsäkert mot oppositionens agerande med minoritetsåterremissen. Tegelbergs inledande anförande visade att det finns mycket mer under skalet än vad vi trodde. Det hade blivit full pott om det övriga i debatten var lika träffsäkert men när spontaniteten kom in blev det genast lite diffust igen. Men vi var ändå ytterst imponerade av att flera av svingarna träffade rakt på oppositionens partier och det märktes att det sved.

*** Kenneth Holmström (M)
Ikväll var oppositionsrådet laddat till tusen för att slå tillbaka på alla som var upp i talarstolen. Ända sedan återremissen har Kenneth Holmström blivit ansiktet utåt för hela oppositionen och den som anklagats för att ställt till det i kommunen. Han försvarade oppositionens agerande mycket väl och framlade även flera saker ur deras egna förslag vilket majoriteten glömde bort att göra i sin iver att finna politiska poäng i debatten. En mycket väl genomförd debatt av Holmström som visade upp stora ledaregenskaper vilket vi också efterfrågat sedan han blev oppositionsråd.


Kvällens bläckplump

Sverigedemokraternas medverkan. Minns ni de där potatissäckarna vi föreslog som ersättare för paret Holmgren? De hade gjort bättre ifrån ikväll än vad Kjell och Gun-Britt gjorde. Att avstå i valet av budgetramarna för 2014 sätter ett lågvattenmärke på den politiska förståelsen för Sverigedemokraternas representanter. Men visst sitter det fint med ett extra arvode, det kan ju ingen bestrida!

Kvällens varför?

Hur i h-vete kan Arbetarbladet låta sin stol vara tom en sådan här viktig kväll för Älvkarleby kommun? Alla tänkbara bortförklaringar luktar skit för oss för nog hade det gått att hitta någon ersättare om det var så att någon blev sjuk eller hade förhinder. Uselt så det stör sig Arbetarbladet! 

Kvällens avhopp

Inga valärenden den här kvällen så inga avhopp heller.

Kvällens debatt 


Ja det fanns bara en fråga på dagordningen men oj vilken debatt vi fick. Det var länge sedan vi kunde se politiska gnistor slå från talarstolen när ledamöterna kämpa för sina åsikter. Dessutom sköttes debatten snyggt och ingen föll under bältet en enda gång. Att visa respekt för varandras olikheter är en styrka och något viktigt i en demokrati. Det kanske var därför Sverigedemokraterna blev stumma? En mycket väl genomförd debatt!

Kvällens fadäs 


Under den avslutande voteringen om vilket budgetförslag som skulle gälla gick det inte riktigt som vi hade tänkt oss. Det blev inget avgörande misstag utan enbart lite beklagligt för oppositionen. Voteringen får ändå ses som en parantes för protokollet där istället debatten var det centrala under kvällen.


Kvällens parti


Socialdemokraterna fick genom sitt förslag allt enligt planerna så det måste ändå ge dem guldmedaljen idag. Tillsammans med Inga-Lil Tegelbergs (S) syrliga anförande kunde vi skåda en lite skarpare sida hos majoriteten.

Kvällens fika

Fullsatt i lokalen men inte ens en kaffekopp kunde kommunen bjuda på den här kvällen. Det lär ändå vara i det snålaste laget eller var det så att man även här inväntade de nya budgetramarna och inte vågade köpa in några paket Gevalia? Snålt!

Sammanfattning

Valåret har skådat sitt startskott och politikerna hade rustat upp för debatt. Om det här sätter ribban för året som kommer då har vi mycket att se fram emot medborgare. Det är mindre än en månad tills nästa kommunfullmäktige och då kommer vi att få en allmänpolitisk debatt igen. Den här kvällen bjöd på mycket för den som vill fördjupa sig i de olika partiernas politik och vilka som är deras ansikten utåt. Flera av dem gjorde mycket bra ifrån sig i talarstolen och förhoppningsvis kanske några av åhörarna också börjar känna sig manade att ta steget in i politiken. Med en sådan het debatt märktes det att åsikterna även fanns på bänkraderna runt om de ordinarie. En bra kväll att beskåda så synd bara att Arbetarbladet respektlöst lämnade sin stol tom. Bättre lycka nästa gång pressen!

Ingen har kommenterat än bli den första!

Ikväll gäller det!

Alla inlägg Politik
http://gd.se/nyheter/alvkarleby/1.6515859-har-bjuder-kommunledningen-pa-fika

Kommer ni ihåg den här artikeln där våra två politiska toppar i Älvkarleby kommun bjöd in medborgarna till fika och samtal? Ikväll är det ett extra kommunfullmäktige där 8.5 miljoner kronor ligger i potten för att fördelas på de olika förvaltningarna. Det vore ypperligt om de hade valt att bjuda in någon timme innan sammanträdet till fika ikväll med för att ge medborgaren en ärlig chans att diskutera och påverka det som våra förtroendevalda kommer besluta om. Men det kommer inte bli något fika innan mötet och vi vet inte heller om det kommer bli något fika efter heller eftersom det här ligger egentligen utanför kalendern. Det blir till att ta med en termos för om ni ska vara på den helt säkra sidan.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Ännu en ridsportsprofil

Alla inlägg Sport Älvkarleby
http://gd.se/sport/ridsport/1.6743519-nina-satsar-stort-pa-det-nya-aret

Gefle Dagblad har uppmärksammat Nina Göransson från Älvkarleby ridklubb som presenterar fyra av sina hästar som kommer tävla under 2014. De fyra hästarna heter Emilia Sky, Emmy Sky, Bon Aqua och Angelo S.M och tävlar i hoppning. Nu är tanken att två av hästarna ska avancera upp en klass till 1.50. Ännu ett bevis på att Älvkarleby kommun besitter stora profiler inom hästsporten som inte alltid får så stora rubriker i media. Vi önskar Nina och hästarna lycka till under säsongen och hoppas på stora framgångar!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Ni kommer väl imorgon?

Alla inlägg Politik
http://www.alvkarleby.se/start/kfkallelsehandlingar140123_id3794.pdf

Imorgon klockan 18:30 kommer Älvkarleby kommuns budget att förändras med ett tillägg på 8.5 miljoner kronor. Det har varit en långt debatt mellan majoriteten och oppositionen som började med förra fullmäktige där minoritetsåterremissen genomfördes och den ligger till grund för att vi har ett extra sammanträde imorgon. I media har det varit flera artiklar kring ärendet och vi har skrivit flera inlägg om det här. Det är ett intressant spel mellan politikerna och det börjar märkas att det är valår i år.

Vad vi kan förvänta oss av morgondagens sammanträde är en debatt mellan blocken samt att de två förslagen förklaras lite mera grundligt än det som finns med i handlingarna. De förtroendevalda bär ett stort ansvar in i sessionssalen när de ska besluta om hur budgeten för 2014 kommer att se ut. Vi hoppas att ni medborgare kommer vara på plats trots att det enbart är en fråga på dagordningen. Det handlar om Älvkarleby kommuns framtid och den måste även ni medborgare få ta del av!

Tidigare inlägg i bloggen

Färre skolenheter är det framtiden?
http://vadsker.se/2014/january/farre-skolenheter-ar-det-framtiden.html

Extra kommunfullmäktige
http://vadsker.se/2014/january/extra-kommunfullmaktige.html

Striden fortsätter
http://vadsker.se/2014/january/striden-fortsatter.html

Extra kommunstyrelse om ekonomin
http://vadsker.se/2014/january/extra-kommunstyrelse-om-ekonomin.html

Nu kommer hot om nedskärningar
http://vadsker.se/2013/december/nu-kommer-hot-om-nedskaringar.html
Ingen har kommenterat än bli den första!

Vädret

Alla inlägg

Vi har lagt till en ruta längst upp på bloggens startsida där det aktuella vädret visas för de kommande fyra dagarna i Älvkarleby kommun. Om ni också vill ha något liknande till er blogg, hemsida eller dylikt kika på deras hemsida här nedan;

http://www.klart.se/

Ingen har kommenterat än bli den första!

Färre skolenheter, är det framtiden?

Alla inlägg Politik

http://www.alvkarleby.se/start/kfkallelsehandlingar140123_id3794.pdf

Vi läser genom vad som står i handlingarna till kommande kommunfullmäktige den 23:e januari. Den enda punkt som finns på dagordningen är ekonomi 2014 och det finns två förslag, ett från majoriteten och ett ifrån oppositionen. Skillnaden på de här två förslagen är ytterst marginell när fördelningen av de 8.5 mijlonerna placeras ut på de olika förvaltningarna.

I majoritetens förslag finns dock något som ger oss något att fundera på i Älvkarleby kommun. Enligt PWCs rapport skulle färre skolenheter kunna ge en ekonomisk effekt för kommunen. Betyder det att Älvkarleby kommun funderar på att avveckla ännu en av sina skolor? Och om det är så vilken kommer att offras? Idag har vi Rotskärsskolan och Bodaskolan i Skutskär och Sörgärdets skola i Älvkarleby. Geografiskt och mest logiskt bör Sörgärdets skola bli kvar för de som bor i den södra delen av kommunen så då finns egentligen bara Bodaskolan kvar. Men vart ska de eleverna få plats någonstans? Kommer de börja bygga på höjden på Rotskärsskolan? Nu ska vi inte dra i för stora växlar vad det gäller det här för som det står kräver det här en djupare analys för att det ska kunna komma som ett tänkbart förslag. Men som det står längre ner i handlingarna så avvaktar man ett uppdrag från politikerna hurvida det ska utredas.

I övrigt finns det inte mycket att säga om förslaget från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det ska ses över, utredas, införas nya modeller, nya riktlinjer, nya rutiner och ta fram en ny värdegrund för en av verksamheterna. Åtgärder som känns tyvärr väldigt vattniga och inte något som kommer ge någon synlig effekt för kommunen. Förhoppningsvis kommer Inga-Lil Tegelberg (S) med flera att förklara siffror och åtgärder när de lägger fram sin politiska vision för 2014.

På samma sätt som majoriteten ska förklara sig varm för sitt förslag måste oppositionen övertyga oss om att deras förslag inte alls är en marginell skillnad utan något som kommer generera förändringar för Älvkarleby kommun. Skolan och IFO har i många år nu varit en ren katastrof för kommunen och här finns en gyllene möjlighet för politikerna att få lite luft under vingarna igen. Så kommunfullmäktige på torsdag kommer bli ett mycket viktigt möte för kommunens framtid och ansvaret vilar tungt på våra förtroendevalda att välja rätt väg.

Som en sista grej måste vi ändå kunna kräva att de som lägger ut handlingar och protokoll på kommunens hemsida är tillräckligt kunniga inom det digitala att de får dokumenten sökbara. I de flesta programmen idag går det att spara filerna som PDF och på så vis blir det enkelt att söka genom de enorma handlingarna. Istället så tar man den enklaste vägen och scannar in handlingarna rakt av och då går det inte att göra något i texten. Om Älvkarleby kommun antagit den nya digitala strategin måste de begripa vad det innebär också. Det är en väldigt bra service för medborgarna att kunna komma åt handlingar och protokoll digitalt men då kan man inte sätta krokben på sig själv. Gör om gör rätt!

Läs 8 kommentarer eller kommentera du också!

Bandyartikel

Alla inlägg Skutskär Sport
http://arbetarbladet.se/sport/bandy/1.6736491-timeout-i-ledning-med-17-0
http://gd.se/sport/bandy/1.6736491-timeout-i-ledning-med-17-0

Vi skrev redan igår om Skutskärs kross mot Umeå och idag kan vi läsa om det i både Arbetarbladet och Gefle Dagblad. En rolig detalj var att Skutskär tog timeout vid ställningen 17-0 för att försöka få in ett mål till. Det lyckades och slutresultatet blev 18-0. Med en jämn tabell kan målskillnad spela en mycket stor roll för vilken som avancerar till högre divisioner.

Nästa hemmamatch är den 9:e februari och då är det Söråker som är motståndet.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Vilken vecka medborgare

Alla inlägg
Ja det var länge sedan vi summerade en veckas flöde men den här gången känns det som vi måste göra ett avstamp inför kommande vecka. Så här många besökare som vi haft under veckan har vi aldrig haft och trots att vi inte alltid är aktiva så återkommer ni ändå för att läsa våra inlägg. Det värmer verkligen!

Vi har under veckan börjat använda oss av Besökstoppen allt mer och fått en större spridning på bloggen. Dessutom så har vi fått en bekräftelse på att statistiken på blogg.se fungerar. I skrivande stund har vi haft över 700 besökare under veckan vilket ger oss ett snitt på 100 per dag. Men det är inte bara det som gör att besöksantalet ökat för vi har nog aldrig skrivit så många inlägg under en vecka. Älvkarleby kommun är en händelserik kommun minsann!

Vad har vi att se fram emot under nästa vecka då medborgare? Jo ett extra kommunfullmäktige den 23:e där en enda fråga kommer att behandlas, kommunens ekonomi för 2014. 8.5 miljoner kronor extra har kommunen fått att tillgå och på torsdag avgör våra folkvalda hur de ska fördelas. Det är ett enormt ansvar som politikerna har på sina axlar att pengarna läggs där de verkligen behövs som mest. Kommer vi att märka någon märkbar skillnad i samhället efter torsdagen eller är det bara ett stort plåster på ett ännu större sår?

Imorgon ska vi göra en djupdykning i handlingarna inför mötet och se om det går att hitta något intressant!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Kommunens Youtubekanal

Alla inlägg

http://www.youtube.com/channel/UCFNtdtxb8ZX0vcFH58gdddQ

Det här har vi helt och hållet missat att kommunen har gjort sin Youtubekanal öppen för allmänheten. Vi fick tidigt ett tips om att kommunchefen sände ut hälsningar till de kommunanställda via Youtube men något som vi övriga inte kunde se.

Nu gjorde vi en snabb sökning på Youtube och fann två nya klipp från kommunen. Ett där Brita-Lena Cederqvist presenterar sig i ett klipp och sedan en julhälsning från Anna-Karin Jakobsson. Vi hoppas verkligen att det här är något som kommer att återkomma så att vi medborgare får en liten inblick hur det ser ut i kommunhuset om dagarna. Något vi skulle uppskatta är att de anställda politikerna också tar till sig den digitala strategin som kommun nu försöker följa. En videoblogg som uppdaterades flitigt av Inga-Lil Tegelberg (S) och Kenneth Holmström (M) skulle vara otroligt spännande att följa!

Ingen har kommenterat än bli den första!

Det blev en skrattmatch

Alla inlägg Skutskär Sport

http://elitrapport.se/

Det blev en skrattmatch när Skutskärs IF och IFK Umeå möttes tidigare idag. 18-0 skrevs slutresultatet till och det kunde blivit än mer med straffmissar och flera öppna lägen. Med det resultatet befäster Skutskär sin andra plats i tabellen som leds av Falu bandysällskap. Nu väntar två bortamatcher så nästa hemmamatch blir först den 9:e februari och då står Söråkers IF för motståndet.

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Imse vimse dallerspindel

Alla inlägg Älvkarleby

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1027&artikel=5760028

Lotta Widlund har fotograferat en så kallad dallerspindel i Älvkarleby. Det ska vara en av Europas giftigaste spindlar som nu börjat sprida sig inomhus i Sverige. Men vad vi vet ska inte insekterna vara direkt farliga för människor såvida vi inte är överkänsliga. Så ni som är arachnofobiska behöver inte spä på er oro! På SR.se kan ni höra ett fem minuters reportage om spindeln.

Dallerspindlar på Wikipedia
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dallerspindlar

Ingen har kommenterat än bli den första!

Holmarnas svar till polisen

Alla inlägg Skutskär
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6730164-domstad-kvallen-var-extremt-lugn-

Arbetarbladet publiceras sin tredje artikel om Holmarnas brister och felaktigheter kring alkoholserveringen och polisens tillsynsrapport. Den som inte fördjupar sig i nyhetsflödet kan nog uppfatta det som om skandalerna avlöser varandra men det här ser mer ut som en återvinnig av tidigare nyheter. I artikeln publiceras Holmarnas svar på polisens rapport. Vi vänder blad medborgare.
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Extra kommunfullmäktige!

Alla inlägg Politik
http://www.alvkarleby.se/start/kfkallelsehandlingar140123_id3794.pdf

Den 23:e januari klockan 18:30 är det ett extra kommunfullmäktige i kommunhusets sessionssal i Skutskär. Allmänheten är som vanligt välkomna att bevittna striden mellan majoritetens och oppositionens förslag att förändra budgetramarna inför 2014. Men vi kan inte förvänta oss någon anstormning till sammanträdet eftersom det enbart är endast en punkt på dagordningen.
 
Handlingarna finns på kommunens hemsida att begrunda och vi kommer återkomma med vad vi tycker om bådas förslag till förändring. Kommer vi som medborgare att kunna se en märkbar skillnad i samhället efter att de här 8.5 miljonerna fördelats?
Ingen har kommenterat än bli den första!

Helhelg på IP

Alla inlägg Skutskär Sport
Ni har väl slipat skridskorna inför helgens storhelg på IP i Skutskär? Skutskärs IF bjuder in idag till Vinterkväll där det erbjuds skridskodisco, hamburgare, korv och mycket mer. Kalaset börjar 18:00 så var där ikväll medborgare!

Har ni inte fått nog så finns det en möjlighet till allmänhetens åkning på lördag mellan 10-18. Ni får låna IPs grillplatser, ved och tändvätska om ni är sugna på att grilla.

Och som om det inte vore nog är det match på söndag mellan Skutskärs IF och IFK Umeå klockan 13:15. Blir ni inspirerade av A-laget när de flyger fram att testa era skridskokunskaper så är det allmänhetens åkning mellan 15:30 till 19:00.

Det finns massor att se fram emot den här helgen så klä er varmt och besök Skutskärs IP för att stödja en av våra anrika föreningar!

För mer information kika på deras hemsida;
http://www.sifbandy.nu/
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Hur många medaljer tar vi i OS?

Alla inlägg Sport

http://www.sifbandy.nu/

På Skutskär bandys hemsida finns en tävling utlyst där vi ska tippa hur många medaljer Sverige kammar hem i  OS. Det finns flera fina priser i potten där första pris är ett multiverktyg till ett värde av 2500 kronor. Ni får dessutom rabatt på restaurangen Tre små rum i Skutskär.  För att vara med behöver ni köpa en tipstalong antingen på Bandyboden eller via någon av de aktiva inom föreningen. Att vara med kostar 100 kronor och bidraget går till föreningen.

Vi ska väl ge oss på att försöka tippa hur många medaljer Sverige tar. Under senaste OS i Vancouver tog vi sammanlagt 11 medaljer där av 5 guld, 2 silver och 4 brons. Så ett mål vore väl att ta några fler än under förra. Vi tippar 7 guld, 3 silver och 5 brons vilket blir 15 medaljer. Heja Sverige!

Ingen har kommenterat än bli den första!

Lockade med sprit

Alla inlägg Skutskär
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6724941-lockade-med-sprit-efter-fylleslagen

Efter gårdagens artikel om att kommunen föreslås ge Holmarna en erinran för en blöt festkväll på folkparken avslöjar Arbetarbladet idag i en ny artikel att det skett fler övertramp på alkohollagen. Under senhösten och vintern har det annonserats med lovord om billig alkohol och bartömning. Enligt kommunens alkoholhandläggare strider även det här mot alkohollagen där det ska handla om måttlighet i drickandet. Att tömma en bar kanske inte riktigt går att tolkas som något annat än mer än måttligt. Cilla Domstad får åter förklara sig i tidningen men även på Facebook vad det egentligen som håller på att ske med folkparken och varför dessa överträdelser upprepas. Förklaringen är att hon kör det som ett enmansskepp och då blir det lätt fel. Vårt tips till Cilla är att öppna famnen lite mera och hitta några som är villiga att dela lite på ansvaret över parken. Att kanske lägga alkoholbiten på någon annan en stund och finna en ny struktur kring det för det sista vi vill är att Älvkarleby kommun tvingas dra in tillståndet till kommande sommar och därmed begrava folkparken för sista gången.

Vågar vi skriva att vi vänder blad nu medborgare?
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Brahmsfrossa

Alla inlägg Skutskär
http://www.alvkarleby.se/evenemang/evenemang_detalj.asp?kalenderid=1573

Den 30:e januari klockan 19.00 kommer Uppsalas kammarsolister besöka Ordenshuset i Skutskär med turnén Brahmsfrossa. Här är texten från kommunens hemsida;

Uppsala kammarsolister tar med sig en mästares musik ut på turné.
Torsdag 30 januari 19.00 Ordenshuset,Skutskär
Förköp på biblioteket och av Gun Johansson 070/130 33 10
Servering.

Information om turnén från Musik i Upplands hemsida
http://www.miu.se/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=449&cntnt01returnid=15
Ingen har kommenterat än bli den första!

Utställning flerstämmigt

Alla inlägg Skutskär
http://www.alvkarleby.se/evenemang/evenemang_detalj.asp?kalenderid=1569

Den 25:e januari klockan 12.00 är det vernissage på Skutskärs bibliotek för utställningen Flerstämmigt. Vi kopierar in texten från kommunens hemsida;

Ljus över bygden” utifrån boken Flerstämmigt
En utställning om: Inspiratörer och kulturbärare inom den uppländska fortbildningen.
Vernissage lördag 25 januari 12.00,
program om Eric Sahlström, nyckelharpans frontalfigur i Uppland, med Gunnar Ahlbäck 12.30 Biblioteket i Skutskär.

Utställningen pågår till 14 februari.

Läs gärna på lite extra om Eric Sahlström;
http://sv.wikipedia.org/wiki/Eric_Sahlstr%C3%B6m
Ingen har kommenterat än bli den första!

365 dagar

Alla inlägg
Gårdagen bara flög förbi oss utan att vi uppmärksammade vilket datum det egentligen var. Den 14:e januari 2013 skrev vi vårt första inlägg på den här bloggen och det betyder att 365 dagar har passerat. Vi har alltså firat ett år som blogg utan att vi ens lade märke till det. Grattis till ouppmärksamheten!

Om ni vill minnas lite tillsammans med oss hur 2013 var så kika på vår krönika;

Vad minns ni medborgare?
http://vadsker.se/2014/january/2013-vad-minns-ni-medborgare.html
Ingen har kommenterat än bli den första!

Holmarna riskerar en erinran

Alla inlägg Skutskär
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6720248-fylleslag-pa-holmarnas-igen

Kommunens alkoholhandläggare Thorsten Ahlén föreslår att utbildnings och omsorgsnämnden ger Holmarna en så kallad erinran efter en blöt sommarkväll på folkparken. Enligt honom ska det varit så pass hög grad av berusning att flera var i sådant skick att de kunde hamnat i fyllecell. En erinran betyder att arrangören får en anmärkning men om problemet kvarstår i framtiden kan det övergå i en varning och tillslut ett indragande av alkoholtillståndet.

Nu behöver inte det här betyda något speciellt för folkparken i framtiden. Det handlar väl att hålla en god nivå på serveringen men sedan att medborgaren väljer att dricka även utanför området kan de inte göra så mycket åt. Med bättre hjälp från vakter samt polis kan det här stävjas tillsammans med ert personliga ansvar över drickandet medborgare. Vi ska inte sätta in onödiga käppar i hjulet för vår blommande folkpark.

Nu vänder vi blad som en gammal regent skulle uttryckt det och blickar istället framåt. Om 10 dagar är det Local Heroes-galan och där är Holmarna nominerad till årets scen/arrangör. Så här gör ni för att rösta på Holmarna;

Skriv; ARRANGÖR 1
Skicka till: 72026

Do it!
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Striden fortsätter

Alla inlägg Politik
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6715404-politiker-tvistar-om-8-5-extra-miljoner

Igår var det ett extra insats kommunstyrelsen eftersom en punkt på senaste kommunfullmäktige föll tillbaka på en återremiss. Oppositionen ansåg att handlingarna majoriteten lade på bordet var undermåliga och drev igenom förskjutningen. Det finns ännu inget protokoll från sammanträdet på kommunens hemsida men i artikeln får vi reda på att oppositionen har lagt fram ett eget förslag den här gången. Nu är det upp till kommunfullmäktige att avgöra hur pengarna skall fördelas. Något datum för det extra mötet finns ännu inte men det återkommer vi med så snabbt vi fått mer information!
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Tre nya chefer

Alla inlägg
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6715279-ny-chefstrojka-pa-plats

Kommunen har fått tre nya chefer i samhällsbyggnadsförvaltningen och de presenteras i en artikel i Arbetarbladet. Bert-Ola Dahlgren är ny förvaltningschef, Camilla Forslund är ny tekniskchef och Malin Lidow Heneryd är ny bygg och miljöchef.

Men i artikeln är det bara förvaltningschefen som får ordet. Han pratar om utmaningarna över att styra över en sådan liten kommun som Älvkarleby kommun. Visionen är att förbättra tillväxten och att kollektivtrafiken förbättras för de som pendlar.

Om vi vill ta kontakt med någon av de här tre klicka på länken här nedan;

http://www.alvkarleby.se/boende-miljo/ByggMiljo.asp
Ingen har kommenterat än bli den första!

Från Skutskär hela vägen till Sotji

Alla inlägg Sport
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=5756005
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/os2014/article18173924.ab

Vi kan berätta att Skutskär och Älvkarleby kommun har en representant med till OS i Stoji. Brynäsbacken Josefine Holmgren som tidigare spelat i Skutskärs SK är en av spelarna som ska ta revansch efter den snöpliga fjärde platsen för fyra år sedan. Vi önskar lycka till och hoppas att turneringen blir en succé för damkronorna!

Josefine Holmsgrens spelarprofil i Brynäs
http://old.brynas.se/Sport/Dam/Damlaget/Josefine-Holmgren/
Ingen har kommenterat än bli den första!

Terminstart för Seniornet

Alla inlägg Skutskär
http://www.alvkarleby.se/evenemang/evenemang_detalj.asp?kalenderid=1574

Den 23:e januari är det terminstart för Seniornet på Skutskärs bibliotek. Dagen startar klockan 10.00 med klubbmöte och sedan finns det tid till datorträning. För ett års medlemskap kostar det 250 kronor och om ni vill veta mer om föreningen kika på deras hemsida;

http://www.seniornetskutskar.n.nu/

Som en liten parantes till gänget som håller på kan vi tipsa om de sociala medierna som ett terminsövergripande ämne. Det är kanon att det finns en hemsida men att koppla det samman med till exempel Facebook är guld värt för att nå ut till medborgarna. Som sagt, bara ett litet tips!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Hår & fix i Skutskär

Alla inlägg Skutskär
http://gd.se/nyheter/gavle/1.6702618-elin-satsar-pa-egen-frisorsalong

Redan i november uppmärksammades unga Elin Sundqvist ifrån Skutskär att hon valt att starta en egen frisörsalong på hemmaorten. Nu har Gefle Dagblad besökt salongen och gjort en längre intervju med Elin där hon får berätta hur verksamheten fungerar och hur framtiden ser ut.

Om ni vill göra en djupare dykning i Elins verksamhet besök då hennes hemsida;

http://www.harochfix.se/

Vårt tidigare inlägg
http://vadsker.se/2013/november/18-aring-startar-eget.html
Ingen har kommenterat än bli den första!

2:a plats på besökstoppen

Alla inlägg
 
Nu ska vi göra något som man absolut inte får göra i jantelagens mecka Älvkarleby kommun, skryta! Vi gick med i Besökstoppen för en vecka sedan mest bara för att se om statistiken stämmer på Blogg.se. Snittet vi har numera är helt över förväntan och vi kan inte annat än att tacka alla er som väljer att besöka vår blogg. Enligt blogg.se är det närmare 200 som besökt bloggen idag och på besökstoppen är det 135 stycken. Vi är stolta och berusade av den hybris som automatiskt slår på när det går framåt.

Tack medborgare!
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Vår lokala profil: Johan Thunberg

Alla inlägg Profiler

Kulturen är ett av våra viktigaste verktyg för att kunna konstruera ett bättre samhälle och bygga nya broar mellan medborgare. Den ger oss en bild av en tid som varit, en tid som kommer och vart vi befinner oss nu. Många kulturarbetare brukar inte få sitt rättmätiga erkännande förrän de är både död och begraven. Hur mycket en persons kulturgärningar betyder för en kommun finns det delade meningar om men ingen har på ett sådant sätt som Johan Thunberg lyckats bli en ambassadör för Älvkarleby kommun. Med sina underbara målningar från bland annat Älvkarleby, Älvkarleö och Gårdskär återger han några av våra otroliga smultronställen.  Trots den lokala anknytningen i målningarna har intresset för Thunbergs arbete spridit sig över hela världen och har blivit ett erkänt namn både i Italien och USA.

Ifrån sin ateljé på Laxön i Älvkarleby skapar han än idag nya målningar och det erbjuds ofta möjligheter att få ett personligt möte med den karismatiska konstnären mitt i sitt skapande. Johan Thunberg arbetar stenhårt för att hans kultur ska spridas men även att kulturen i stort ska få ett större utrymme i samhället. Succén från förra sommaren med arrangemanget Art-Expo där 70 konstnärer från hela landet fick ställa ut sina verk och över tusen besökare visar att Thunberg har enorma kontakter inom kulturvärlden.

En ambassadör och fantastisk kulturarbetare som vi ska vara rädd om i Älvkarleby kommun. Hade vi haft ett kulturpris så hade Johan haft en stående nominering. Besök hans ateljé i Älvkarleö eller ha utkik på de olika Facebooksidorna där han ofta pushar för sina senaste arrangemang. Om ni vill ha lite mera information och historia kika på hans hemsida via länken här nedan.

http://www.johanthunberg.se/

Ingen har kommenterat än bli den första!

Trött på att turnera

Alla inlägg Skutskär
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6709117-71-spelningar-pa-5-dagar

Arbetarbladet var med idag när Linda Gail Lewis och gänget från "trött på att turnera" gästade flera platser i Skutskär. De ska tillsammans genomföra 71 spelningar på 5 dagar som måste räknas som något världsrekord inom musikbranschen. Om ni missade spelningen idag så får ni skynda er till Sandviken under veckan som passerar. Då finns 59 möjligheter att se gänget lira några klassiska rock n' roll-låtar!
Ingen har kommenterat än bli den första!

En ny kategori: profiler

Alla inlägg Profiler
Vi har under januari funderat ut vad vi kan göra mer av vår blogg. Vi har länge haft en tanke att försöka ta fram några profiler då och då som vi anser ska uppmärksammas lite extra mycket för sitt arbete, engagemang och kulturella gärningar. Tankarna har nu övergått till handling och vi sitter just nu och skriver på vårt första inlägg om vår första profil. Kategorin kommer enkelt heta "profiler" och vi hoppas att kunna publicera minst ett inlägg i månaden. Om ni har förslag på människor som vi skulle kunna uppmärksamma så skriv gärna en kommentar här eller kontakta oss på Facebook.
Läs 7 kommentarer eller kommentera du också!

Utställning av Dagerman

Alla inlägg
http://www.bibli.se/default.aspx?id=125503

Mellan 14:e och 24:e januari sätter Dagermansällskapet upp en  utställning av Stig Dagerman på stadsbiblioteket i Uppsala. Den 14:e januari är det invigning och då kommer Urban Forsgren och Bengt Söderhäll att framföra Dagerman i text och ton.

Tag chansen och berika era kunskaper om en av landets största kulturprofiler som har sina rötter i Älvkarleby.

Stig Dagerman på Wikipedia
http://sv.wikipedia.org/wiki/Stig_Dagerman
Ingen har kommenterat än bli den första!

Den rödgröna majoriteten

Alla inlägg Politik
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=5754365

Sveriges radio har uppmärksammat att det är ett extra kommunstyrelse imorgon där de ska besluta om ekonomin för 2014. Men SR påvisar en tydlig brist på kunskap när de hävdar att det finns en rödgrön majoritet i kommunen. Det gröna partiet i kommunen tillhör oppositionen medan det är Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som styr med sin majoritet. Nu är inte det här något att hänga upp sig på men ändå lite beklagligt att journalistiken inte ens orkar googla hur Älvkarleby kommuns politiska styre ser ut.

140113, 13:12  - Korrigering: Nu har SR ändrat sin text i artikeln och Miljöpartiet tillhör inte längre majoriteten.
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Extra kommunstyrelse om ekonomin

Alla inlägg Politik
http://www.alvkarleby.se/kommun/kskallelse140114extra_id3773.pdf

Under senaste kommunfullmäktige återremitterades ärendet om att ändra budgetramarna för 2014 till februaris sammanträde. Som det ser ut nu så har man valt att ordna ett extra kommunstyrelse om ärendet och på så sätt påskynda ärendet. Har Socialdemokraterna tagit åt sig av kritiken och sänt ut ett mer välarbetat material den här gången? Kommer oppositionen att lägga ett eget budgetförslag? Det enda som vi medborgare kan se är kallelsen med dagordningen så mycket mer än så kan vi inte säga. Det blir mycket intressant och se om det blir några mediala reaktioner efter sammanträdet och som vi fått berättat för oss kommer det att bli ett extra kommunfullmäktige bara för den här punkten. Vi från bloggen kommer spänt invänta vad som kan sägas på det här sammanträdet eftersom det för första gången på länge finns två politiska läger.

Tidigare inlägg om återremissen
http://vadsker.se/2013/december/nu-kommer-hot-om-nedskaringar.html
Ingen har kommenterat än bli den första!

Stickcafé

Alla inlägg Skutskär
http://www.alvkarleby.se/evenemang/evenemang_detalj.asp?kalenderid=1575

På lördag startar stick och handarbetarcafé på Skutskärs bibliotek. Alla är välkomna nybörjare som vana och det finns kaffeservering att tillgå. Vi klistrar in texten från kommunens hemsida;
 
Stick- och handarbetscafé på biblioteket, Skutskär, 10.00 - 13.00

Både nybörjare och vana, unga och gamla hälsas välkomna - Vi inspireras av och hjälper varandra!

Kaffeservering.  

Info 026-792 94.

Husmodersföreningen Aktiva kvinnor och  Kultur och fritid
Ingen har kommenterat än bli den första!

Området Sand

Alla inlägg Älvkarleby
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6696012-tomterna-pa-sand-ar-snart-till-salu
 
Området Sand ligger i startposition för att säljas. Om allting följer planen kommer det ske redan i februari och till hösten är det tänkt att det ska kunna börja byggas på tomterna. Det betyder att motståndet från så väl politiker och medborgare har varit fruktlösa. Majoriteten har drivit genom förslaget men helt utan att lyssna på vad medborgaren har att säga.

Vi från bloggen har följt förloppet sedan starten och vad vi kan finna har vi skrivit om Sand minst fem gånger tidigare. Vi har även haft möjligheten att prata med en av de kritiska rösterna via mail hur överkörd de känner sig av kommunens politiker och tjänstemän. Det riktas en skarp kritik även till den flathet som verkar finnas hos oppositionen som i ett tidigare skede gick emot förslaget.

I ett av våra inlägg påvisar vi även att medborgarna reagerar försent i frågan. Det skulle varit samma prostester redan 2000 då detaljplanen utarbetades och förslaget om byggrätter uppdagades. Redan då skulle medborgarna gått in och försökt påverka politiken med medborgarförslag och ihärdigt granskande av allt som berör Sandområdet. Den situation som nu råder är att medborgarna kämpar i en omöjlig motvind och bara inväntar att de blåses omkull. Det ska aldrig vara försent att börja kämpa och kampen skall fortsätta ända fram till slutet. Dock så ser det mycket mörkt ut i den här frågan för medborgaren tyvärr.

Vi har under åren sett flera liknande ärenden där förslag drivits genom utan att medborgarens röst vägts in. Det är ett allvarligt agerande som gör att distansen mellan politikerna och medborgaren fortsätter att öka och föraktet består. Att medborgarens röst enbart är värd något var fjärde år räcker inte för att få ett väl fungerande demokratiskt samhälle och det kan straffa sig den här gången. Snart kommer politikerna att göra sitt yttersta för att få gehör för sina ord men vem kommer orka lyssna när de vet att de vänder dövörat till när valet är över?

Tidigarte inlägg i bloggen om Sand:
Sand har fått en insändare
http://vadsker.se/2013/december/sand-har-fatt-en-insandare.html

Sandtomterna uppror medborgarna
http://vadsker.se/2013/june/sandtomterna-uppror-medborgarna.html
Är det prestige?
http://vadsker.se/2013/may/ar-det-prestige.html

Varför inte reagera i tid?
http://vadsker.se/2013/may/varfor-inte-reagera-i-tid.html

Två nya medborgarförslag
http://vadsker.se/2013/june/tva-nya-medborgarforslag.html
Ingen har kommenterat än bli den första!

Vem välter lastbilar i Marma?

Alla inlägg Marma
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/alvkarleby/1.6691198-halmlast-valte-norr-om-marma

Så händer det igen! Det är andra lastbilen på kort tid som välter i Marma. Även den här gången var inte lasten något miljöfarligt men ändå som den uppmärksamme medborgaren kommenterat på artiklen att det förmodligen runnit ut en förfärlig massa disel i backen. Ni som följer bloggen vet att här om dagen kunde vi läsa en insändare om just det här där det fanns en frågeställning till Älvkarleby kommun. Det är dags att svara nu!

Tidigare inlägg om insändaren
http://vadsker.se/2014/january/fragor-till-kommunen-i-en-insandare.html
Ingen har kommenterat än bli den första!

Kommer campen stå tomt i sommar?

Alla inlägg Älvkarleby
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6689819-fiskecampens-kopare-drar-sig-ur

Det pratades tidigare om att Älvkarleby kommun hade hittat en köpare på fiskecampen i Älvkarleby men den personen har dragits sig ur förhandlingarna utan att någon verkar veta riktigt varför. Då försätts kommunen på ruta ett igen med en tom camp utan någon verksamhet. Vi får hoppas att kommunen inte ställer till det så att det står tomt inför nästa sommar. Det vore en katastrof för turismen i Älvkarleby kommun!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Centerpartiet kritiserar tomt

Alla inlägg Älvkarleby
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6689825-c-klagar-pa-for-jaklig-tomt

Under senaste samhällsbyggnadsnämnden föreslog Birgitta Thunholm (C) ett extra ärende på dagordningen där hon ville att de skulle se över en förfallen tomt. Frågan löd i protokollet; "Birgitta Thunholm (C) undrar om en industritomt får se ut hur som helst?" och den sänds vidare till förvaltningen.

Nu har Arbetarbladet uppmärksammat händelsen och de har även pratat med markägaren vad de anser om Centerpartiets agerande. Marken det handlar om är Berry båtar som drivs av Berry Söderström och han slår ifrån sig från kritiken att tomten ser risig ut. Han berättar att det är en industritomt och att det inte är så farligt. Tidningen har även valt att ställa några frågor till Malin Lidow Heneryd som är bygg och miljöchef i Älvkarleby kommun. Dock så svarar hon inte alls på frågan om det får se ut hur som helst på tomten utan pratar istället om att det krävs byggnadslov för att sätta upp ett plank.

Dock så kan det vara rätt enkelt det här eftersom frågan som ställs i protokollet inte direkt hänvisar att de ska se över den här tomtens skick. Frågan går egentligen besvaras med ja eller nej och en liten motivering. Om Centerpartiet ville att det skulle komma in en anmälan på tomten skulle frågan formuleras om. Men om vi läser vidare i protokollet så vill Kurt L Andersson (S) att de ska även titta på en annan tomt som är av ett mindre gott skick. Det kan i sin tur betyda att de faktiskt ska kolla upp hur det ser ut men det framgår tyvärr inte av protokollet och inte heller tar bygg och miljöchefen chansen att utveckla om det blivit något ärende hos förvaltningen. Men vi tror nog att det blir ett vidare ärende av det här men om de inte hittar något extremt miljövidrigt på tomten kommer Berrys båtar att få fortsätta vidare.

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll 10 december
http://www.alvkarleby.se/kommun/131210nämndp_id3745.pdf
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Frågor till kommunen i en insändare

Alla inlägg Marma
http://gd.se/insandare/1.6683136-det-handlar-om-vart-vatten-

I december kunde vi läsa om en lastbil som välte i Marma vid den södra viadukten som kunde innehållit saltsyra men den här gången hade naturen tur för tankarna var tomma. Lars Gustafson från Marma känner en oro över att det kan ske igen och att jorden ska förorenas samt vattnet som passerar under viadukten. Därför har han skrivit en  insändare med en fråga till Älvkarleby kommun och bygg och miljökontoret. Vi på bloggen förutsätter att kommunen gör som de flesta andra när de får frågor från medborgarna via insändare att man helt sonika svarar. Så här ser frågeställningen ut;

Finns det en skyddsduk vid järnvägsviadukterna söder om Marma och vid Stallmon? Eftersom vi ju alla är beroende av vattenådran, som passerar just där, är jag i alla fall mycket orolig över en eventuell olycka och förorening av vårt vatten.

Eftersom jag i alla fall inte litar på en del myndigheter längre på grund av redan nämnda fusk, som var rent kriminellt, så vädjar jag nu att ni snarast vidtar eventuella nödvändiga åtgärder. Tack på förhand!

Ingen har kommenterat än bli den första!

Vinterkväll på IP

Alla inlägg Skutskär Sport
http://www.alvkarleby.se/evenemang/evenemang_detalj.asp?kalenderid=1578

Den 17:e januari kommer det arrangeras en vinterkväll med skridskoåkning, skridskodisco, korr och hamburgare på Skutskärs IP. Tiden är mellan 18:00 till 21:00 och alla åldrar är välkomna! Vi finner ingen information på deras egna hemsida om det här så vi får nöja oss så länge med länken här ovan som går till kommunens hemsida.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Inspirationsmöte för teaterkulturen

Alla inlägg Skutskär

http://www.alvkarleby.se/evenemang/evenemang_detalj.asp?kalenderid=1577

Den 21 januari klockan 19:00 kommer Anneli Olson från Riksteatern i Uppsala till Skutskärs bibliotek för att ordna ett inspirationsmöte om teater och kultur. Vi kopierar in texten från kommunens hemsida;

Inspirationsmöte om kultur/teaterarrangemang
med Anneli Olson teaterkonsulent, Riksteatern Uppsala län.
Ett möte för kulturarrangörer och allmänt kulturintresserade personer i
Älvkarleby kommun med frågan: Hur kan vi samarbeta för att kunna arragera teater och andra kulturarrangemang?    
Tisdag 21 januari 19.00, biblioteket i Skutskär

Det är verkligen en riktigt bra fråga Anneli Olson ställer till oss medborgare i Älvkarleby kommun. Hur kan vi samarbeta för att kunna framhäva kulturen än mer? För nog finns det goda kulturarbetare även här men tyvärr får ni alldeles för lite fokus i rampljuset. Kulturen är och förbli ytterst viktigt för ett samhälle och det ska vi fortsätta kämpa för!

Ingen har kommenterat än bli den första!

Skutskärs bandy tuffar på

Alla inlägg Skutskär Sport
http://arbetarbladet.se/sport/bandy/1.6670812-lindberg-het-nar-skutskar-vann

Mötet på trettondagen mellan Skutskärs IF och Nyborgs SK slutade i ett målkalas där hemmalaget spelade ut gästerna fullständigt. 9-3 blev slutresultatet och Skutskär befäster sin topplacering i tabellen. Den 19:e är nästa match på IP och då står IFK Umeå Bandy för motståndet.

http://www.elitrapport.se/team.asp?teamID=170
Ingen har kommenterat än bli den första!

Vi dansade ut julen på Folkets hus

Alla inlägg Skutskär
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6666323-tomten-lockade-mer-an-dansen

Arbetarbladet var med när man dansade ut julen under gårdagen på Folkets hus i Skutskär. Det är Pappers avdelning två som arrangerar sin årliga julgransplundring och det var åter en succé när närmare 150 barn deltog under dagen. Det var filmvisning, dans, fikapåse och tomte på programmet. Enligt de vi pratat med är tillställningen en mycket trevlig fortsättning på helgerna som passerat. Vi önskar er alla en god fortsättning och att julen nu kan få vila lite till nästa december. Nog är det alldeles för lätt att få för mycket av det goda så nu längtar vi mest till vardagen!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Månadens politiker - december

Alla inlägg Månadens politiker

De flesta politikerna tog ut sin julsemester redan i november, åtminstone i det offentliga rummet eftersom vi inte hade något kommunfullmäktige i december. Men politiska möten har det varit om ni kikar bland de senaste protokollen så kan ni finna att politikerna träffades på Älvkarleö Herrgård den 11:e december för att genomföra kommunstyrelsens, utbildnings och omsorgsnämndens och samhällsbyggnadsnämndens sista möte för året. Men det är svårt att kunna hitta något intressant ur de sterila protokollen. Så det krävs lite grävande och lite surfande för att finna någon av politikerna i det offentliga som gjort något som sticker ut från mängden.

Den person vi valt har ett enormt ansvar som trycker stenhårt på axlarna. Vi har varit obekväma med kritiken eftersom ibland försvinner det politiska arbetet ut i marginalen och det blir svårt att se någon skillnad från antagonisterna. Ibland beskylls hen att den ställer sig medvetet i skuggan av de styrande. Men under november kunde vi skåda ett engagemang för att vara en kritisk röst i Älvkarleby kommuns politiska finrum och fortsatte ända in i december med debatten om kommunens misslyckade ekonomi. Våra krav är högt ställda på den här politikern med tanke på vilken position som hen nu blickar ut över landskapet. Vi måste ändå imponeras över den här personens arbete med att marknadsföra vår kommun för övriga delar av landet. Vi har under året sett att flera ministrar från regeringen har varit på besök i vår lilla kommun och senast kunde vi skåda ett besök av infrastrukturministern på Stora Enso.

Med de orden vill vi utnämna Kenneth Holmström (M) till månadens politiker i december. Vi lär erkänna att det har varit på målsnöret flera gånger där vi valt att vänta eftersom kraven ser annorlunda ut på Holmström. Men under december har de flesta politikerna varit passiva i sitt arbete medan Moderaternas starke man arbetat i samma takt som tidigare under året. Vi har som vi redan skrivit höga krav på oppositionsrådet att han ska vara just den kritiska rösten mot majoriteten men dessutom en företrädare för kommunens opposition. Och med det menas både politiker och medborgare. Kenneth Holmström gjorde ett starkt arbete när han lyckades genomföra återremissen under novembers kommunfullmäktige vilket resulterade att Socialdemokraterna valde att gå ut i pressen med debatten. Där visade han musklerna som oppositionsråd och vi ser fram emot valåret 2014 och hoppas att det blir mer av den varan. Att sedan lyckas få hit flera av regeringens ministrar och högt uppsatta politiker till kommunen är ett viktigt arbete för att fortsätta placera oss på Sverigekartan. Nu behöver det inte vara så att Kenneth Holmström är initiativtagaren till varenda studieresa som ministrarna gör hit till Älvkarleby kommun men han är på plats och det är något våra styrande skulle kunna lära sig mycket utav, att vara på plats!

Nu laddar vi om batterierna och höjer förväntningarna flera kilon för det är valårens valår. Det ska inte räcka med att synas i två artiklar under en månad för att bli utnämnd till månadens politiker under 2014. Våra förväntningar är att de flesta företrädarna i partierna är synliga både i det offentliga rummet men även profilerar sig medialt. Kanske till och med digitalt? Kommer ni våga blogga om ert politiska arbete?

Januari - Inga-Lil Tegelberg (S)


Februari - Roger Petrini (M)

Mars - Roger Petrini (M)

April - Anett Aulin (S)

Maj – Bengt Ahlquist (KV)

Juni - Anders Edin (FP)


Juli - Inga-Lil Tegelberg (S)

Augusti - Lars Skytt (S)

September - Lars Skytt (S)

Oktober – Torbjörn Löfgren (KV)

November – Hans Wennberg (MP)

December - Kenneth Holmström (M)

Ingen har kommenterat än bli den första!

Föreningskvällar 2014

Alla inlägg Skutskär
http://www.alvkarleby.se/start/föreningskvällar_id3737.pdf

Till alla er som har en förening eller tänker starta en förening så kommer här möjligheten att få träffa Madeleine Andersson från SISU idrottsutbildarna och Maria Hedberg som är fritidskonsulent på Skutskärs bibliotek. Datumen som gäller är 5:e februari, 5:e mars och 7:e maj 16.00 - 19.30. De går genom vad det kan finnas för utbildningar, ekonomiskt stöd att få och så vidare.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Livet går vidare

Alla inlägg Skutskär
http://gd.se/nyheter/alvkarleby/1.6642218-de-vagrar-ge-upp-sin-husdrom

Många av er minns säkert branden under julen 2011 som drabbade en familj i Skutskär. Gefle Dagblad har besökt familjen igen två år efter tragedin och ser att huset sakta men säkert börjar bli färdigt. Massor av arbete finns kvar att göra men livet går vidare även för den här familjen. Vi önskar er en god fortsättning och att ni under 2014 blir klara med huset så det går att bo där igen.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Han i husvagnen

Alla inlägg
http://gd.se/nyheter/alvkarleby/1.6638207-kenneth-tvingas-bo-i-husvagn
http://gd.se/nyheter/alvkarleby/1.6638220-soc-han-visste-vad-som-gallde
http://gd.se/nyheter/alvkarleby/1.6638221-svart-fa-bostad-som-skuldsatt

I Gefle Dagblad kunde vi innan jul läsa om Kenneths historia där han gått ifrån en vanlig arbetare till att vara bostadslös och nu tvingas bo i en husvagn. I artikeln berättar han sin version av situationen och hur det har blivit så här illa. På grund av flera omständigheter har han förlorat arbetet, ekonomin och bostad men ser sig bortglömd av samhället. En gripande historia om ett tragiskt människoöde som kanske speglar det kyliga Sverige där vi inte längre får obegränsat med hjälp.

Läser vi artikel nummer två där socialtjänsten i Älvkarleby ger sin syn på situationen så har Kenneth misskött sig så pass mycket att han blivit vräkt från sin bostad. Det ger tyvärr en annan bild av situationen där samhället gör sitt yttersta samtidigt som medborgaren också gör sitt bästa för att missköta sig. Men om vi gräver lite djupare i det här så ligger ändå problemet på samhället som misslyckats med en person som Kenneth. Någonstans har det gått rejält snett och då skulle samhället redan varit på plats för att stötta upp honom. Nu verkar situationen rejält komplicerad och vi som enbart läser artiklarna har svårt att få grepp om vad som egentligen är sant. Det mynnar ut i en debatt om hur mycket samhället egentligen skall hjälpa en medborgare som missköter sig. Vart går gränsen för vad samhället orkar med om man gör sig omöjlig hos myndigheterna?
 
De frågor vi får upp i huvudet är om Kenneth haft någon godeman eller förvaltare? För då borde inte situationen gå så långt som den gjort. Det ekonomiska bevakas av en utomstående istället och det finns då en möjlighet att få ordning på ett eventuellt missbruk. Lösningar finns men vad som gjorts i Kenneths fall får vi inte reda på från artiklarna. Därför ska vi inte döma varken till höger eller till vänster i det här fallet eftersom vi inte får hela bilden framför oss. Vi kan gemensamt bekräfta att det är tragiskt oavsett hur det gått till.
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Ut och åk skridskor

Alla inlägg Sport
http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.6649488-glada-kusiner-testar-konstfrusna-isen-pa-skutskars-ip

Nu finns möjligheten att besöka Skutskärs IP och åka skridskor trots att hösten verkar slå alla rekord. För i ärlighetens namn kan vi inte kalla det vi har haft hittills under december för en vinter. Det är knappt att termometern visat under nollsträcket. Så om ni ändå vill få en liten glimt av vinteridrotten så ta chansen och besök Skutskärs IP för att testa grillerna tillsammans med familj och vänner. Arbetarbladet var med och gjorde ett mindre reportage när allmänheten provade den nya isen.
Här är tiderna för Allmänhetens åkning de närmaste dagarna:
Lördag 4 jan 13.00 - 17.00
Söndag 5 jan 10.00 - 19.00 ("Skridskokul" mellan 9.00 - 10.00 för de mindre barnen)
Måndag 6 jan 16.00 - 19.00 (A-lagsmatch 13.15 - 15.30)

Om ni har frågor eller vill ha mer information besök Skutskärs IFs hemsida.

http://www.sifbandy.nu/
Ingen har kommenterat än bli den första!

Dags att ta ner skylten

Alla inlägg


Ni känner väl igen den här loggan medborgare? Den finns överallt där kommunen satt sin fot under det senaste året. Det finns på kuverten, på bänkarna och överallt på de sociala medierna kan vi skåda den. Men nu är det 2014 och det är 151 år sedan vi blev en kommun så det är dags att ta ner skylten. Eller är det så att ni har tryckt upp ohälsosamt många kuvert så det vore ekonomiskt svinigt att kassera dem till pappersinsamlingen och kör som vanligt tills de tar slut? Ni kan åtminstone börja med att ta bort den på hemsidans startsida så har ni påbörjat rensningen i alla fall.
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

2013 vad minns ni medborgare?

Alla inlägg
Eller vill vi verkligen minnas 2013? Var det ett sådant mellanår som bara passerade
och som man kommer att få svårt att minnas om 10 år? Vi ska försöka plocka ut
fem olika händelser som påverkade oss extra mycket i Älvkarleby kommun. Så vi
låter död, krig och förödelse, som övriga världen tycks tycka är de mest
minnesvärda, ligga åt sidan den här gången.

Vad sker Älvkarleby? publicerar sitt första inlägg

Vi slog ner som en obehaglig bomb i de inskränktas land i början av
januari. Bloggen bildades redan i mitten av 2012 men låg vilandes ända fram
till 14:e januari då vi tog tag i tjuren och bröt omkull den. Vi fick omedelbar
respons av kritiska politiker som inte kunde begripa hur en sådan blogg kunde
få finnas.
 


Det ropades högt på censur bland flera av våra högst uppsatta
folkvalda men de fick vika sig för demokratins enkla rättigheter. Januari var
en galen månad där vi var gång som det loggades in på Facebook kunde påträffa
nya underliga inlägg från frågvisa medborgare. Det är något vi kommer ta med
oss även in i framtiden!

Skutskärs bandy får sin konstis

Vi kunde följa förloppet via tidningarna när bandybanan så sakteliga blev
färdigställd av de helt otroliga gubbarna som ideellt kämpade sig blodig dag
som natt. Allt detta slit kom senare att bli en DVD som fortfarande vad vi vet
går att köpa på Bandyboden i Skutskär. Sören Sandström uppmärksammades av Tv4
som veckans svensk för sitt enorma engagemang för idrotten. Det finns många
fina föreningar i Älvkarleby kommun men om sanningen skall fram finns det ingen
som skapar en sådan kraft som Skutskärs bandy. Alla som har växt upp i kommunen
har någon form av relation till bandyn och de äldre minns fortfarande när
spelarna kom hem med sina två SM-guld. Det var inte så länge sedan framtiden
såg avgrundsdjup ut för föreningen när hemmamatcherna spelades i Sandviken. Men
nu kan vi åter glädjas åt att bandybanan är i toppskick och att vi kan heja
fram vårt anrika lag till nya segrar.

Skutskär svämmar över

Under april när våren gör sina första ansträngningar så tar vårfloden med
sig halva resecentrumet i Skutskär och dränker allt i sin väg. Vägtunneln fylls
ända upp till taket med vatten och katastrofen är ett faktum. Översvämningarna
blir en riksnyhet där både tidningar och tv slåss om rubrikerna. Vi från
bloggen bevakade med spänning varje dag som gick och hur ändlöst mycket vatten
det kunde rinna fram under tunneln. Men som alltid så går det att gräva fram
positiva bilder från det här med för vad med människor det kom förbi för att
titta på spektaklet. Och vem kan glömma bort Trampbåtar.se som gjorde årets
reklamkupp när de kastade i en av sina trampbåtar och snurrade runt i det
iskalla vattnet. Nu har vintern varit mycket mild hittills så vi kanske inte
kommer se samma katastrof i år men frågan är om vi är förberedda den här gången
om vattenmassorna skulle börja rinna genom tunneln igen?



Vi firade 150 år som kommun



Det fanns kritiska röster i luften när det uppdagades för allmänheten att
Älvkarleby kommun skulle arrangera ett stort firande under 2013. Men vem orkade
lyssna på de gnällspikarna när ort efter ort visade sig från sin bästa sida och
visade vilken potential vi besitter. Det var kakbufféer, musik, knallar och massor
av roliga arrangemang som på ett eller annat sätt hade anknytning till kommunens
historia. Inte nog med att vi fick roa oss vi lärde oss också något nytt om vår
förflutna. Nu väntar vi alla spänt på den kakbok som skall vara ett resultat av
den kakbuffé som erbjöds under firandet. Ett väl genomfört firande från första
till sista dag och vi riktar ett stort tack till alla föreningar och
privatpersoner som lade ner sin själ för att det här skulle bli ett perfekt
firande!

600 ton svavelsyra

Vi har inte glömt och vi tänker aldrig glömma Baltic Tank och Skutskärs
hamns miljöskandal som uppdagades tidigt under hösten. Då upptäckte någon ett
läckage på svavelsyracisternerna och slog larm. Det visade sig att närmare 600
ton svavelsyra hade läckt rakt ut i marken utan att någon reagerat. Det
bollades länge och väl vem som bar det yttersta ansvaret för skandalen men i
början av november kunde vi läsa att Skutskärs hamns överklagan inte gått
igenom och då är det klart att de står som ytterst ansvariga för det som skedde
under sommaren. Vi hoppas verkligen att det här leder till något positivt för
framtiden för hade inte personerna varit så pass uppmärksamma så hade Baltic
Tank och Skutskärs hamn kommit undan med att dränka marken med tonvis av
svavelsyra. Det är förfärligt att behöva bekräfta en sådan ytterst usel
hantering kring kemikalier hos ett av våra största företag i kommunen. Nu pågår
saneringsarbetet av marken men även provtagningar för att se om det skett någon
spridning av svavelsyran. Hittills har testerna visat att det inte spridit sig
och vi får hoppas på att det är sant medborgare!

Självklart finns det mycket mer att skriva om som skedde under 2013. Bråket om
ekonomin som har fått sig en fortsättning in i 2014 där utbildnings och
omsorgsnämnden slår ett bottenrekord med sitt underskott på 12 miljoner kronor
ligger starkt i minnet. Vi minns även den panik som uppstod när vi
uppmärksammade att Älvkarleby kommun på flera plan brutit mot sekretesslagen.
Det blev sådan panik att högt kommunanställda kontaktade oss i frågan där vi
fick första parkett att sprida vår kritik och missnöje över hanteringen med
uppgifter av känslig karaktär. Efterspelet blev att politiker och anställda i
kommun har fått ett antiskällhalsband runt halsen. Det luktar lite som vi
lägger locket på här för om det skulle bli en anmälan hur illa smäller det då
för de ansvariga?

Men det är inte bara negativa saker som ligger kvar i minnet. Vi kommer alla
minnas den underbara sommar som passerade tillsammans med Holmarnas otroliga
utbud av konserter. Noice, Freestyle, Boppers, D-A-D och Björn Rosenström för
att nämna några. Att Marmabygden äntligen har fått tillbaka sin kyrka är också
en händelse som har en stor betydelse för framtiden. Vi har pratat med flera
som bor i Marma och de har samma uppfattning hur viktig kyrkan ändå är för dem.
I Skutskär fick vi en välbehövlig digitalisering av biografen som har gjort att
biotittandet ökat rejält i kommunen. I Älvkarleö kunde vi se Art-Expo slå nya
rekord med en två dagars kulturfest med flera tusen besökare och närmare 70
konstnärer som fick visa upp sina verk.

Så mycket av det gamla har fått nytt liv under 2013 för om vi ändå anstränger
oss medborgare kan vi se att samhället går framåt på många punkter och att vi
har framgångar inom mycket. Att kommunens situation är allvarlig med både skola
och ekonomi är något vi inte skall blunda för men om vi bara skulle fokusera på
det som var negativt skulle flyttlasset röra på sig redan imorgon för att se om
grannkommunerna har ett grönare gräs. 2013 kanske var för många en parantes men
som ni märker när man summerar kommer massor av minnesvärda händelser tillbaka
i minnet. Men nog med nostalgi medborgare nu blickar vi framåt mot 2014!
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Gott nytt år!

Alla inlägg
Vi vill från bloggens sida önska er alla ett gott nytt år! 2014 är här och det betyder valår i dubbel bemärkelse. Framåt dagarna kommer vi publicera vår årskrönika där vi skall försöka knyta ihop säcken och samla de viktigaste händelserna från 2013 i Älvkarleby kommun. Men vi skall även blicka framåt och försöka stolpa upp vad som kommer bli viktiga punkter för ett lyckat år. Skjut inte av er fingrarna nu medborgare och drick varannan vatten så tar vi nya tag i morgon!

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!