Nu räddar vi folkparken!

Alla inlägg Holmarna
http://www.arbetarbladet.se/noje/musik/domstads-vadjan-kop-forkop

Det har hittills gått lite trögt för Cilla Domstad och Holmarna under den pågående säsongen. Midsommarafton fick ställas in på grund av personalbrist och sedan har besökarna lyst med sin frånvaro. En folkpark är helt beroende av sitt folk och visst kan tänkas att vädret spelar mycket in hur det går. Nu har det annonserats ut flera farhågor kring fredagens spelning med E-type. Spelningens existens hängde på en skör tråd hela vägen till igår där förköpsbiljetterna hade ökat så pass mycket att det fanns kapital för att betala gaget till artisten. Om hon tvingas även ställa in E-type känns det här som första stora slaget mot undergång för vår kära folkpark.

Det vi vädjar till nu är att ni tar och lyfter upp plånboken för att rädda vår folkpark. Det krävs fortfarande att minst 500 personer kommer på spelningen för att artisten ska göra någon spelning överhuvudtaget. Så ta chansen nu medborgare och gå ut på en minnesvärd kväll. Om inte musiken faller i smaken kanske det alltid finns en trevlig person att språka med eller varför inte slappna av med en kall öl i underbar folkparksmiljö. Klicka på länken här nedan och beställ biljetter omgående!

KÖP BILJETTER!
http://www.tickster.com/sv/events/kmxhexyd21bmfhz
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Tekniskt strul

Alla inlägg
I några dagar efter midsommar har bloggen legat nere på grund av tekniskt strul hos blogg.se. Men efter vi pratat med de berörda har de fixat problemet och nu går det åter att kolla på bloggen. Vi har några saker kvar efter fullmäktige som vi glömde att belysa. Bland annat ett mycket märkligt medborgarförslag som vi ska granska lite närmare. Vi återkommer medborgare!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Här kan du fira midsommar

Alla inlägg Midsommar 2014
Midsommarfirande vid Ordenshuset Skutskär.
12.00 -14.00,
Servering, häst och vagn, kasta boll på burkar och på Bamse, fiskdamm, lotteri, hamburgare. IOGT-NTO
 
 
Midsommar i Älvkarleby
15:00
Traditionellt midsommarfirande på Gammelgården, Älvkarleby. Midsommarafton 20 juni 15.00 Servering.
 
 
Midsommarnattfest på Holmarna i Skutskär
På scen: Moderna Tider
INSLÄPP kl. 20:00
SHOWTIME ca kl. 22:30
SOMMARDISCO på dansbanan kl. 20:00- 02:00
 
 
Midsommarafton på Rullsand
Upphämtning med häst och vagn 13.00 på campingområdet till firandet bakom restaurangen.  
Kl 14.00 dans kring midsommarstången.
Fiskdamm för barnen. Kransbindning.
Försäljning av laxsmörgåsar, tårta och kaffe.
 
 
Traditionsenlig midsommarafton på Slåttervallen i Gårdskär
Traktoråkning från 13.00. Majstångsresning 15.00. Fiskdamm, laxmackor, bollkastning, lotterier, kaffeservering, strömmingsmackor och mycket annat trevligt.


Fira midsommar i Marma
Firandet startar 14.00. Majstång, dans och musik kring stången, dragspelsmusik med Olle Hedqvist, frågepromenad (medtag penna!), hoppborg, lyckohjul, lotterier, fotbollsmatch och mycket annat trevligt.


Midsommar i Älvkarleö
Startar 9.00 med att klä stången. Samling 15.00 vid klockstapeln och firandet pågår i parken med dans, fiskedamm och lotteri. Medtag eget fika!


Så ta det nu lugnt imorgon medborgare med sill, lotterier och fotbollsmatcher. Och som förra året förväntar vi oss att ni även låter bli spriten så vi slipper summera en massa tråkigheter på midsommardagen. Fira försiktigt!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Kommunens nya hemsida

Alla inlägg
https://webbvyalvkarleby.files.wordpress.com/2014/06/designfc3b6rslag2.jpg

På bloggen Webbvy Älvkarleby har det nu kommit ett inlägg där de presenterar ett designförslag för den nya hemsidan för kommunen. Det är ett intressant förslag tycker vi på bloggen och visst är den rätt lik en viss blogg som vi känner till. Nej då vi tycker att det ser stilrent och bra ut men en väl fungerande hemsida håller inte enbart ihop av en snygg design. Om informationen inte uppdateras kontinuerligt och inte görs tillgänglig för alla former av människor fallerar den rätt snabbt och blir precis lika värdelös som den nuvarande hemsidan.

Det som behövs är en riktigt bra sökmotor som gör det lätt för medborgaren att finna information, blanketter, nummer, mailadresser och annat av värde. Sedan ska det vara lätt att se vad som är på gång i kommunen så att man hänger med i svängarna. Sedan som vi skrev skall den vara tillgänglig för alla former av språk samt finnas för den som vill ha en mer lättläst version av sidan.

Vi ser ljust på den nya webbstrategens arbete och följer bloggen noga. Klicka på länken här ovan och kika även ni medborgare och lämna synpunkter på den förslagna designen.
Ingen har kommenterat än bli den första!

Ja vad säger vi?

Alla inlägg Politik
Vi har kämpat för att finna något att säga om senaste kommunfullmäktige men det enda som kommer upp är det totala ointresse det är för politiken i Älvkarleby kommun. Det var större fokus på fotbolls-VM, att det snart är midsommar och att det faktiskt serverades gratis tårta i pausen. Tanken var att skriva ett vanligt inlägg som vi brukar göra om fullmäktige men den här gången var det inte ens möjligt att få det genomfört.

Första halvan bjöds på information från vår skolchef, Gunnmari Nordström och samhällbyggnadschefen Bert-Ola Dahlgren samt allmänhetens frågestund. Sedan var det som sagt gratis jordgubbstårta och fullt fokus på att det snart är sommarlov. Efter pausen avlöste punkterna varandra utan den minsta information om vad som det beslutas om. Sedan avslutades sammanträdet med att avslå tre motioner från Folkpartiet och en från Socialdemokraterna. Anmärkningsvärt är att Sven-Olof Melin (S) som skrivit en av de avslagna motionerna inte ens fick möjligheten att yttra sig. Inte heller förklarades det något om varför man väljer att avslå den. Tack och lov försökte trots allt Anders Edin (FP) att försvara sina motioner så gott det kunde gå utan något vidare resultat. Bara vid en av motionerna fick de medhåll av Miljöpartiet men annars var det iskallt i lokalen.

Det här var en av de där kvällarna vi snabbt kommer att glömma bort att vi varit med om. Så här bråttom hem har vi nog aldrig haft från ett fullmäktige. Vi får väl ändå glädjas över att åhörarna också valde att stanna hemma för att kolla på fotboll den här kvällen. En kväll som inte går att betygsätta för det finns ingenting att bedöma. Vi kanske skulle räknat gäspningarna istället och fått en toppnotering? Nej nu tar ni väl hand om er på sommarlovet för (som vi tjatar) det är valår i år!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Nu har våra politiker sommarlov

Alla inlägg Politik
Nu har vi besökt det sista kommunfullmäktige inför sommarlovet för våra folkvalda politiker. Frånvaron var hög ikväll där flera redan tagit ledigt eller så kan det tänkas finnas ett fotbolls-VM som hellre lockar. Nåväl så ska vi försöka sammanfatta det ytterst korta sammanträdet precis som vi brukar göra men med risk för att även vårt inlägg kommer bli mycket kortare än vanligt. Vi får hoppas att våra folkvalda vilar upp sig rejält under sommaren för om det ska vara så här segt även nära inpå valet kommer våra väljare vända ryggen till.
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Handlingar till kommunfullmäktige 16/6

Alla inlägg Politik
http://www.alvkarleby.se/kommun/kfkallohandl140616_id3921.pdf

Nu finns handlingarna på kommunens hemsida för er som tänker besöka kommunfullmäktige den 16:e juni. Vi ska också ta oss tid att läsa genom handlingarna och så återkommer vi medborgare om det finns något extra intressant att orda om. Vi ser redan nu att flera av de aktuella motionerna föreslås att avslås. Men som sagt vi återkommer. Så ta och läs på nu inför mötet!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Miljöpartiet ökar på sin lista

Alla inlägg Valet 2014
http://www.val.se/val/val2014/valsedlar/K/kommun/03/19/valsedlar.html#id0055

Som vi skrev i ett tidigare inlägg så drogs Miljöpartiets valsedel tillbaka från Valmyndighetens hemsida. Det rörde sig inte om någon skandal den här gången utan att de hade fått ett till namn på sin lista. Nu går det åter att se deras valsedel och nu kan vi presentera att Claudia Forsberg hoppar direkt in på en 3:e plats på listan. Så här ser den ut i dagsläget (de i fet stil är nya sedan valet 2010);

1. Hans Wennberg
2. Joakim Sjöstrand
3. Claudia Forsberg
4. Ola Lindberg
5. Mattias Boström
6. Therese Andersson

Det gör att medelåldern på listan sjunker lite till och landar på 41.83 år. Men framförallt blir den lite mera jämställt mellan könen där listan tidigare bara hade en kvinna. Claudia Forsberg är ett välkänt namn inom Älvkarleby kommun som bland annat har arbetat på Vega. Om partiet behåller sitt enda mandat i fullmäktige och om listan förblir intakt kommer Claudia Forsberg att bli ersättare för partiet.
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Länge leve fosterlandet Sverige

Alla inlägg
Idag är det Sveriges nationaldag och jag antar att ni redan har hunnit tagit chansen att lata er lite extra när det numera är en röd dag den 6:e juni. Den här gången blev det alldeles extra bra eftersom helgen blev en dag längre än vanligt. Ta det lugnt med rusdrickat ikväll medborgare och ta istället chansen och gör något som kan förändra läget för dig, dina grannar och de kommande generationerna. Vi måste vända de extrema vindarna i vårt land och visa att vi inte accepterar att felplacerad propaganda får vinna över fakta och statistik. Du som vet med sig att ni har argumenten på er sida ta striden på alla sociala medier som är möjligt. Kolla kommentarsfälten på Gefle Dagblad och Arbetarbladet hur den här armé av rasister som hänsynslöst skjuter iväg sin propaganda utan att någon ens försöker göra motstånd. Ni måste börja våga stå emot för att visa vilka värderingar som är starkast. Vi har ett underbart fosterland att vara rädd om och om vi nu ger vika för de här extrema krafterna kommer det inte finnas något fosterland kvar att vara stolt över.

Men idag är vi stolta och lever med övertygelsen att vi kommer fortsätta utveckla det öppna samhället där vi alla ska ses som medborgare. Det är åtminstone vad vi kämpar för och det skall även du göra!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Vad händer Miljöpartiet?

Alla inlägg Politik Valet 2014
http://www.val.se/val/val2014/valsedlar/K/kommun/03/19/valsedlar.html

Fick ett tips från Miljöpartiets Hans Wennberg att vi skall hålla utkik på Valmyndighetens hemsida för deras valsedel är just nu borttagen. Men han kan försäkra sig om att det inte ligger någon skandal bakom eller inte heller något annat intressant skvaller utan att man istället har utökat listan. Vad spännande och undrar vad det kan vara för namn de kan tänkas presentera inom kort? Vi lovar att hålla utkik så ofta vi kan och meddelar direkt när den åter är publicerad.
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!