Nattis i Älvkarleby kommun

Alla inlägg Skola

Just nu inventerar kommunen om det finns ett behov att öppna en nattöppen förskola. För er som missat informationen och har små i hemmet skall omgående klicka på länken här nedan för att anmäla sitt behov. Det finns många som arbetar inom vården här i kommunen så jag har en övertygelse att det kommer finnas en ny avdelning i framtiden som är nattöppen. Men kom ihåg att det handlar även för dem som har obekväm arbetstid vilket är mellan 18.30 till 22.00. Avdelningen kommer vara öppen mellan 18.00 till 06.00 dagen efter. Det öppnar upp för de föräldrar som har svårt att tacka ja till scheman med OB eller nattjour. Dessutom är det ett tillfälle för arbeten inom kommunen.

Så om ni har barn mellan 1-5 år och har behovet av en nattöppen förskola anmäl er på länken här nedan.

http://www.alvkarleby.se/start/barnomsorg%20på%20obekväm%20arbetstid_id3390.pdf

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Ann-Cathrin L:

skriven

Det känns som en riktigt stor och skön seger för FP i Älvkarleby. Denna behovsinventeringen är en följd av vår tredje motion om nattbarnomsorg. Underbart!

3 Ann-Cathrin L:

skriven

Jag är övertygad om att det inte är behovet som brister. Frågan är snarast hur behovet kommer att mötas

2 Ann-Cathrin L

skriven

Tilläggas ska att detta enbart är en behovsinventering. Om det visar sig finnas ett behov så ska komunen ta ställning till hur detta behov ska tillgodoses och OM det ska tillgodoses.
Jag ville att kommunen skulle påbörja en planering, men man ville ta en sak i taget

Svar: Ja men behovet måste finnas även i Älvkarleby kommun. Men återstår och se om vi får se något resultat på inventeringen. Det blir intressant!
Vad sker Älvkarleby?

4 Hans Wennberg

skriven

Det är en sedan länge efterfrågad service som äntligen börjat ta form!

Vi får innerligt hoppas att de som har behovet verkligen anmäler sig till behovsinventeringen och visar att de vill ha nattis.

Frågan är bara om de (S)tyrande kommer att se det inventerade behovet som tillräckligt för att omsätta idé i handling.